Αναζήτηση
Προχωρημένη αναζήτηση
Εταιρεία Κατάλογος Νέα Θέματα Μικρές Αγγελίες Διαφημιζόμενοι Χρήσιμα
graphicarts.gr > Ενημέρωση > Τεχνικά Θέματα 31 Μαϊου 2020 | Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2020
  Αρθρα - Θέματα
  Νέα - Ανακοινώσεις
  Νέες εκδόσεις
Τεχνικά Θέματα
  Διαγωνισμοί
  Εκθέσεις - Συνέδρια
  Παρουσιάσεις εξοπλισμού
  Παρουσιάσεις προϊόντων
  Παρουσιάσεις υπηρεσιών
  Drupa 2008
  Drupa 2012
  Drupa 2016
  Outside
  Graphica 2017

Marketing Services

Ο πιο αξιόπιστος οδηγός σας παρέχει τη βάση δεδομένων του για στοχευμένη προβολή
Θα σας χρειαστούν
Τεχνικά θέματα
Links

Αναγνωρίζοντας τα εκτυπωτικά λάθη: #2 Δοκιμαστικά αρχεία

Η Tricia McAulay, διευθύντρια παραγωγής της εταιρείας MacDermid Autotype, εξετάζει τις αιτίες των συνηθέστερων εκτυπωτικών προβλημάτων.

Όπως κάθε μεταξοτύπης, έτσι και η Tricia κάνει λάθη στις εκτυπώσεις της. Για να τα διορθώσει έπρεπε να βρει τι τα δημιουργεί. Κάποια χρόνια πριν, υπό την καθοδήγηση του Bill Appleton, δημιούργησε ένα σετ από «αναφορικές εκτυπώσεις». Αυτές οι εκτυπώσεις είναι ιδιαίτερες γιατί δημιούργησαν επίτηδες τις κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση των συνηθέστερων εκτυπωτικών λαθών.

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται οι εικόνες αυτών των εκτυπωτικών προβλημάτων συνοδευμένες από την επεξήγηση του τι έκανε για να τα δημιουργήσει.
Αυτό το κείμενο δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, οδηγό επίλυσης και κατανόησης όλων των εκτυπωτικών προβλημάτων στην μεταξοτυπία αλλά, ίσως να σας φανεί χρήσιμο και πρακτικό για την επίλυση κάποιων προβλημάτων και τεχνικών σας.

Τα δοκιμαστικά αρχεία:

Χρησιμοποιήθηκαν πολλές εικόνες για τις δοκιμαστικές εκτυπώσεις. Έγινε έντονη χρήση μιας συγκεκριμένης εικόνας από το Serilor Log test suite που επιλέχτηκε λόγω της δυσκολίας της αναπαραγωγής της.

Εκτός από τα λάθη που επισημαίνονται στην δοκιμαστική εκτύπωση (Εικόνα 1), έχουν συμπεριληφθεί τα ακόλουθα λάθη με σημάδια από σελοτειπ στο τύπωμα, ένα δαχτυλικό αποτύπωμα στο φίλερ που δεν είχε ακόμα στεγνώσει, αποκόλληση του φιλερ, γραμμές από την επάλειψη λόγω χρήσης χτυπημένης σπάτουλας, «πλημμύρισμα» *flooding*, «κλείσιμο» *filling in* της εμουλσιόν, κτλ που βοηθάνε να δημιουργήσουμε το σημείο αναφοράς για τα εκτυπωτικά λάθη.

Εικόνα 1: Δοκιμαστική εκτύπωση με τα σφάλματα να επισημαίνονται επάνω

Διαβάστε επίσης

Google+ | Επικοινωνία | Όροι χρήσης | ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ © 2006 All rights reserved Designed by ORGINSTUDIOS.COM