Αναζήτηση
Προχωρημένη αναζήτηση
Εταιρεία Κατάλογος Νέα Θέματα Μικρές Αγγελίες Διαφημιζόμενοι Χρήσιμα
graphicarts.gr > Ενημέρωση > Νέα - Ανακοινώσεις 20 Ιουνίου 2018 | Τελευταία Ενημέρωση: 18/06/2018
  Αρθρα - Θέματα
Νέα - Ανακοινώσεις
  Νέες εκδόσεις
  Τεχνικά Θέματα
  Διαγωνισμοί
  Εκθέσεις - Συνέδρια
  Παρουσιάσεις εξοπλισμού
  Παρουσιάσεις προϊόντων
  Παρουσιάσεις υπηρεσιών
  Drupa 2008
  Drupa 2012
  Drupa 2016
  Outside
  Graphica 2017

Marketing Services

Ο πιο αξιόπιστος οδηγός σας παρέχει τη βάση δεδομένων του για στοχευμένη προβολή
Θα σας χρειαστούν
Τεχνικά θέματα
Links

20 κορυφαίες έντυπες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις από όλο τον κόσμο

Ακολουθώντας το εορταστικό πνεύμα σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο δημιουργικές και ευφάνταστες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις.

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου. Ενώ πολλοί από εμάς είμαστε απασχολημένοι κατεβάζοντας τα φωτάκια από το πατάρι, κάνοντας τις τελευταίες μας αγορές και κρύβοντας τις ζυγαριές για λίγες εβδομάδες, οι εταιρείες εκτυπώσεων ασχολούνται με τα τελευταία έργα του έτους, προσπαθώντας να τηρήσουν τις προθεσμίες.

Η εκτύπωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αυτή τη περίοδο του χρόνου, με τους λιανοπωλητές να προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές στις επιχειρήσεις τους.

Είτε πρόκειται για αφίσες, είτε για διαφημιστικά φυλλάδια, καταχωρήσεις σε περιοδικά, αυτοκόλλητα ή διαφημιστικές πινακίδες και εφαρμογές POS, οι έντυπες διαφημίσεις βρίσκονται παντού την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα έντυπων Χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων και θα αναλύσουμε το πόσο δημιουργικές μπορούν να είναι οι διαφημιστικές εταιρείες και τα brands (εμπορικά σήματα).     

Τυπώνοντας μια εορταστική εικόνα με την Dulux

Περιγραφή: Ανάμεσα από τις  πολλές πολύχρωμες και δυνατές διαφημίσεις που βλέπουμε αυτήν την εποχή του χρόνου, μερικές φορές, η απλότητα είναι η καλύτερη προσέγγιση. Εδώ, η Dulux απλώς χρησιμοποίησε το χρώμα της για να δημιουργήσει ένα τραχύ περίγραμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να ευχηθεί στους καταναλωτές χαρούμενα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές έρχονται με Coca-Cola

Περιγραφή: Αν και ίσως είναι πιο γνωστή για τα διάσημα Χριστούγεννα φορτηγά της, η Coca-Cola δημιούργησε επίσης αυτή την απλή, αλλά έξυπνη διαφήμιση, μετατρέποντας ένα από τα δοχεία της σε μια κάπως αφηρημένη έκδοση του ¶ι Βασίλη.

Ευτυχισμένο Χανουκά από τα McDonald’s

Περιγραφή: Μια εταιρεία που αγαπά τα Χριστούγεννα, άλλωστε το σλόγκαν της το δηλώνει χρόνια τώρα (lovin’ it’), είναι τα McDonald’s τα οποία χρησιμοποίησαν τις διάσημες τηγανιτές πατάτες τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν το μενορά για τη Χάνουκα (ένα κηροπήγιο με επτά κεριά με το οποίο γιορτάζεται η Χάνουκα)

Γιορτάζοντας γύρο από ένα… δέντρο καφέ;

Περιγραφή: Μια δημοφιλής στάση ανεφοδιασμού για τους κουρασμένους αγοραστές την περίοδο των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο, τα Starbucks γιορτάζουν αυτήν την εποχή του έτους με τα εορταστικά κόκκινα κύπελλα. Ωστόσο, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ γίνεται ακόμα πιο δημιουργική με τα toppings των καφέδων της, δημιουργώντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από καφέ και κρέμα σε αυτή τη διαφήμιση.

 

Ακονίζοντας τις ιδέες σας στην περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες είναι απασχολημένες αυτή τη περίοδο με το να δημιουργούν διαφημίσεις για άλλες εταιρείες, η Publicis Singapore χρησιμοποίησε τις δημιουργικές της ικανότητες για να προωθήσει τις δικές της υπηρεσίες.

Εδώ, η εταιρεία εύχεται στους πελάτες της χαρούμενα Χριστούγεννα δημιουργώντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύσματα ενός μολυβιού πάνω στο οποίο αναγράφεται «Όλες οι καλές ιδέες ξεκινούν με ένα μολύβι».

Χριστούγεννα με Ελβετικό Αέρα

Περιγραφή: Κρατώντας σαν θέμα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Ρωσίδα σχεδιάστρια Nikolaya Pere δημιούργησε μια σειρά από αεροπλάνα που σχηματίζουν το δέντρο και τα στολίδια του. Εδώ έχει εμπνευστεί από την αεροπορική εταιρεία Swiss Air.

 

Μεταφέροντας το σωστό μήνυμα την περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο φαίνεται να είναι πηγή έμπνευσης πολλών διαφημιστικών εταιρειών. Εδώ η εταιρεία FedEx, η οποία είναι πολυάσχολη αυτή τη περίοδο του χρόνου μεταφέροντας δώρα σε ανθρώπους σε όλο το κόσμο, έχει δημιουργήσει το δικό της μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο από στοιβαγμένα κουτιά.

 

Το αστέρι του θαύματος, αστέρι της Ikea

Περιγραφή: Η διαφημιστική εταιρεία TBWA με έδρα την Πορτογαλία δημιούργησε αυτή την έξυπνη διαφήμιση για να προωθήσει τις προ-Χριστουγέννων προσφορές της Ikea.  

 

Γλυκαίνοντας τα Χριστούγεννα με σοκολάτες Quality Street

Περιγραφή: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κουτάκι σοκολατάκια ως χριστουγεννιάτικο δώρο της τελευταίας στιγμής, με την Quality Street να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Εδώ οι σοκολάτες έχουν απλωθεί στο πάτωμα σχηματίζοντας το κεφάλι ενός ταράνδου.

 

Ho Ho Hovis

Περιγραφή: Απλή, αλλά αποτελεσματική. Η διαφημιστική εταιρεία JWT London είχε αυτή την ιδέα για να βοηθήσει την Hovis να ευχηθεί στους πελάτες της «Χαρούμενα Χριστούγεννα». Τοποθέτησε τρείς φραντζόλες ψωμιού με τέτοιο τρόπο ώστε η λέξη «Hovis» που υπάρχει πάνω στις φραντζόλες να σχηματίζει το διάσημο γέλιο του ¶ι Βασίλη, «Ho Ho Ho».

 

Πολύχρωμα και δημιουργικά Χριστούγεννα

Περιγραφή: Ο η σχεδιαστική Burti Graphics χρησιμοποίησε μια σκάλα Pantone με πράσινες αποχρώσεις για να δημιουργήσει ένα αφηρημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Η Harvey Nichols ενάντια στο «Gift Face»

Περιγραφή: Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από την δήθεν χαρούμενη έκφραση που παίρνει κάποιος όταν του δίνουν ένα δώρο που δεν του αρέσει. Φέτος η Harvey Nichols προτρέπει τους καταναλωτές να αποφύγουν τα «Gift Face» και με την βοήθεια των συνεργαζόμενων εταιρειών της να βρουν το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Λευκά Χριστούγεννα με Tide

Περιγραφή: Η διεθνής μάρκα απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων Tide βασίζει την διαφήμισή της γύρω από το πώς το προϊόν της μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων λεκέδων μελανιού σε σχήμα χριστουγεννιάτικων δέντρων. Οι καταναλωτές θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν πραγματικά Λευκά Χριστούγεννα.

 

Θέλει κανείς πίτσα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Περιγραφή: Η Domino’s Pizza στο Μεξικό λάνσαρε μια δημιουργική έντυπη διαφημιστική καμπάνια που απεικονίζει ένα κομμάτι πίτσας ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Μια έγκαιρη υπενθύμιση από τη Greenpeace

Περιγραφή: Ενώ οι άνθρωποι σε όλο το κόσμο ανυπομονούν για τα δώρα, το φαγητό και τα πάρτι, η Greenpeace μας υπενθυμίζει με αυτή τη διαφήμιση τους κινδύνους υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ότι έχει απομείνει από τον καημένο χιονάνθρωπο είναι ένα καπέλο, ένα κασκόλ, ένα καρότο και μερικές μικρές πέτρες.  

 

Προσοχή στον σκύλο ¶γιε Βασίλη

Περιγραφή: Η μάρκα τροφών για σκύλους Pedigree προειδοποιεί τον ¶γιο Βασίλη για ανεπιθύμητες συναντήσεις με τους τετράποδους φίλους μας κατά την είσοδό του από τις καμινάδες.  

 

Οι τρείς μάγοι… έφτασαν νωρίτερα.

Περιγραφή: Η Mercedes-Benz φαίνεται να πιστεύει ότι αν οι μάγοι είχαν ένα από τα αυτοκίνητά της, το ταξίδι τους για να συναντήσουν τον μικρό νεογέννητο Ιησού Χριστό θα ήταν λίγο πιο εύκολο. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και το σύστημα πλοήγησης αντί να ακολουθούν το αστέρι.

 

Η Budweiser και η Uber ζητούν να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια αυτά τα Χριστούγεννα

Περιγραφή: Η εταιρεία παραγωγής της μπύρας Budweiser συνεργάστηκε με την Uber για να προσφέρουν στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου έναν ασφαλή τρόπο να μετακινηθούν στις γιορτές. Η εκστρατεία που «τρέχει» μέσα από πολλά κανάλια, προσφέρει στους πελάτες της μια δωρεάν διαδρομή μέσω της πλατφόρμας Uber αξίας 18€ με τη χρήση ενός ειδικού κωδικού.

 

Ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο κέρασμα από τα M&M’s

Περιγραφή: Η διάσημη μύτη του Ρούντολφ, του πιο γνωστού ταράνδου του ¶ι Βασίλη, έχει αντικατασταθεί από ένα κόκκινο M&M… Καημένε Ρούντολφ!

 

Η… απόλυτη διασκέδαση στην περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος κατανάλωσης φαγητού και ποτού όλων των ειδών, όπως δείχνει εδώ η μάρκα βότκας Absolut μεταμφιέζοντας ένα από τα μπουκάλια της σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Διαβάστε επίσης
11/06/2018 : Durst P5: Βραβείο στην Fespa 2018
29/05/2018 : Που οδεύει το φινίρισμα το 2018;
25/05/2018 : Η Konica Minolta υλοποίησε το έργο MPS της AEGEAN
25/05/2018 : Η Xerox στη λίστα με τους 100 Καλύτερους Εταιρικούς Πολίτες
25/05/2018 : Απολογισμός Graphcom Demo Days ΅18
23/05/2018 : Λαμινάρισμα σε εκτυπώσεις UV inkjet
23/05/2018 : Κατασκευή γιγάντιου σκελετού με τον 3D εκτυπωτή Massivit 1800
23/05/2018 : Ζώντας στον ίδιο χώρο με την εκτύπωση
18/05/2018 : PIY - Έκθεση Μεταξοτυπίας 2018
18/05/2018 : Experience Day: Ιδέες που Μετατρέπονται σε Ευκαιρίες
18/05/2018 : Η Canon δείχνει το δρόμο της επιτυχίας στη FESPA 2018
16/05/2018 : */ 14o Athens Digital Arts Festival | Singularity Now
16/05/2018 : ΦΩΤΟγράφος Galleries: Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό τριήμερο εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, 26-28 Μαΐου 2018, από το Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος
09/05/2018 : Την ανάγκη προσαρμογής της ηγεσίας στην ψηφιακή εποχή κατέδειξε ο Βασίλης Ραμπάτ στο συνέδριο της ΕΑΣΕ
09/05/2018 : Η Epson στη FESPA 2018
09/05/2018 : Οι καινοτομίες της SwissQPrint στη FESPA 2018
04/05/2018 : 1ο πανελλήνιο συνέδριο και 2ο θερινό εργαστήριο γραφικών τεχνών
03/05/2018 : Ο ΕΛΣΕΤ στην Pack & Label Days 2018
02/05/2018 : Η Mactac θα επιδείξει 4 καινοτομίες στη FESPA 2018
02/05/2018 : Ο Nyala παραμένει ο ηγέτης της Ευρωπαϊκής αγοράς
02/05/2018 : Η Palram θα επιδείξει νέα καινοτόμα προϊόντα στη FESPA 2018
02/05/2018 : Experience Day Atlas Digital – Εφαρμογές που επεκτείνουν τα επαγγελματικά όρια
26/04/2018 : FESPA 2018 | Make smart DTG choices από την Polyprint
24/04/2018 : Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018
23/04/2018 : Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επόμενη GRAPHICA
16/04/2018 : Experience Day - Ιδέες που Μετατρέπονται σε Ευκαιρίες
14/04/2018 : GRAPHCOM DEMO DAYS 18: Τί θα δείτε και τι θα ακούσετε στο 3ημερο event
13/04/2018 : 4ο Packaging Conference 2018
13/04/2018 : Τα Έβγε 2018 τιμούν την ελληνική γραφιστική
10/04/2018 : 2ο Packaging & Converting School
05/04/2018 : Νέοι κύκλοι μαθημάτων στο ThaleiaΆs bookbindery
05/04/2018 : H Imagco A.E. χαιρετίζει τη νέα της συνεργασία με την Agfa Ελλάδος
05/04/2018 : Η Imagco επίσημος διανομέας των προϊόντων Επιγραφοποιίας και Ψηφιακών Εκτυπώσεων της 3Μ Ελλάς
04/04/2018 : 5 συμβουλές για καλύτερες εκτυπώσεις
30/03/2018 : Λούπες /// Σεμινάρια Μεταξοτυπίας Απριλίου - Μαίου
28/03/2018 : Athens Photo Festival 2018: Call For Entries
28/03/2018 : Νέος εκτυπωτής Massivit 1500 Exploration
26/03/2018 : Η Roland DG θα επιδείξει προηγμένες λύσεις εκτύπωσης και κοπής και UV-LED λύσεις στη FESPA 2018
26/03/2018 : Η νέα κορυφαία σε πωλήσεις MBO K80
24/03/2018 : 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών
23/03/2018 : Δύο χρόνια επιτυχίας για το πρόγραμμα πενταετούς εγγύησης από τη Xerox
23/03/2018 : Η ενημέρωση, το μεγαλύτερο… κομμάτι της πίτας
20/03/2018 : Σεμινάριο ΣΕΒΕ Ψηφιακό Μarketing στις Εξαγωγές: Από τη Θεωρία στην Πράξη
13/03/2018 : Η Konica Minolta παρουσιάζει τη νέα σειρά AccurioPress C3080
13/03/2018 : Ετικέτες με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας
07/03/2018 : Durst Ρ5: Tεχνολογία επόμενης γενιάς
06/03/2018 : Ένα νέο εκτυπώσιμο αυτοκόλλητο ύφασμα για κάλυψη τοίχου προστίθεται στη γκάμα COALA® της Antalis
06/03/2018 : Η HP λανσάρει το ψηφιακό πιεστήριο HP Indigo 12000 HD Digital Press για εμπορικές εκτυπώσεις
06/03/2018 : Η Zünd UK Ltd συνεργάζεται με την Canon για τα συστήματα ψηφιακής κοπής της στην έκθεση Sign and Digital UK
05/03/2018 : Tablet Σχεδίασης Huion στην πιο Προσιτή Τιμή της Αγοράς
05/03/2018 : Η Xerox στις 100 Κορυφαίες Εταιρείες Τεχνολογίας για το 2018
01/03/2018 : Ο ΕΛΣΕΤ κόβει την πίτα του
28/02/2018 : Σεμινάρια με την Roland DG
28/02/2018 : Η Agfa Graphics ανεβάζει τον πήχη με το Fortuna 11, το κορυφαίο λογισμικό σχεδιασμού υψηλής ασφάλειας
28/02/2018 : Η FESPA διορίζει τον Graeme Richardson-Locke ως επικεφαλής της Τεχνικής Υποστήριξης
28/02/2018 : Επέκταση της συνεργασίας Xerox Hellas και Info Quest Technologies στη διάθεση γνήσιων αναλωσίμων.
26/02/2018 : Μετρητής τάσης γάζας G-CHECK
26/02/2018 : Προεπιστρωμένη γάζα SEFAR PCF
26/02/2018 : Nazdar 1600 POWERPRINT UV Screen Ink
26/02/2018 : Η ΑΡΓΩ επενδύει σε τεχνολογία Natgraph και Grunig
26/02/2018 : GRAPHCOM Demo Days ΅18: Un-limit Your Business
23/02/2018 : Σεμινάριο: Η Τέχνη της Γραφιστικής
22/02/2018 : Δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας κοπτικών σε βινύλιο και 3D printing από το Δήμο Αθηναίων
19/02/2018 : Οδηγίες για βέλτιστη απόδοση ράστερ
16/02/2018 : Τέταρτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογραφία
12/02/2018 : Η Fujifilm ανακοινώνει την διάθεση νέου εκτυπωτή Αcuity LED 1600R
11/02/2018 : Fuji & Xerox ενώνουν τις δυνάμεις τους
11/02/2018 : Η Hellas Digital επιλέγει Durst
10/02/2018 : Αγώνες νέων σχεδιαστών & αφίσα για τον Τζίμη Πανούση από το GR DESIGN
08/02/2018 : Pack & Label Days 2018
07/02/2018 : H Xerox Hellas κερδίζει το «Country of the Year Award»
24/01/2018 : Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: «Νέες Τεχνολογίες και Marketing. Έξυπνη Συσκευασία» στο ΤΕΙ Αθήνας
24/01/2018 : Epson Textile R-Evolution: Tο συνέδριο για την ψηφιακή εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
23/01/2018 : 4o επιστημονικό συνέδριο: Έξυπνη Συσκευασία & Marketing
22/01/2018 : Συνδιοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων γραφικών τεχνών και συσκευασίας
22/01/2018 : Η EPSON στην Heimtextil 2018 - Φρανκφούρτη, 9-12 Ιανουαρίου
19/01/2018 : Νέοι κύκλοι σεμιναρίων βιβλιοδεσίας
19/01/2018 : H Label Maker Printer of the Year
18/01/2018 : 22-24 Φεβρουαρίου 2019 η επόμενη Graphica
10/01/2018 : Ψηφιακός εκτυπωτής ετικετών VP700 της VIPColor
07/01/2018 : Συσκευασία 18 - Plastica 18, 12-15 Οκτωβρίου 2018 στο Metropolitan Expo
28/12/2017 : Η Έκθεση της Xerox για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αναδεικνύει τη σημασία της έγκαιρης επίτευξης βασικών στόχων αειφορίας
28/12/2017 : Παγκόσμιας εμβέλειας διακρίσεις για την ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης της Xerox Hellas
23/12/2017 : 20 κορυφαίες έντυπες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις από όλο τον κόσμο
21/12/2017 : Nέο εξελιγμένο μοντέλο SureColor SC-F9300 της EPSON
20/12/2017 : Νέα Συνεργασία της A&G Paper με την εταιρεία Κοτσώνης
18/12/2017 :