Αναζήτηση
Προχωρημένη αναζήτηση
Εταιρεία Κατάλογος Νέα Θέματα Μικρές Αγγελίες Διαφημιζόμενοι Χρήσιμα
graphicarts.gr > Ενημέρωση > Νέα - Ανακοινώσεις 20 Μαρτίου 2018 | Τελευταία Ενημέρωση: 01/03/2018
  Αρθρα - Θέματα
Νέα - Ανακοινώσεις
  Νέες εκδόσεις
  Τεχνικά Θέματα
  Διαγωνισμοί
  Εκθέσεις - Συνέδρια
  Παρουσιάσεις εξοπλισμού
  Παρουσιάσεις προϊόντων
  Παρουσιάσεις υπηρεσιών
  Drupa 2008
  Drupa 2012
  Drupa 2016
  Outside
  Graphica 2017

Marketing Services

Ο πιο αξιόπιστος οδηγός σας παρέχει τη βάση δεδομένων του για στοχευμένη προβολή
Θα σας χρειαστούν
Τεχνικά θέματα
Links

20 κορυφαίες έντυπες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις από όλο τον κόσμο

Ακολουθώντας το εορταστικό πνεύμα σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο δημιουργικές και ευφάνταστες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις.

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου. Ενώ πολλοί από εμάς είμαστε απασχολημένοι κατεβάζοντας τα φωτάκια από το πατάρι, κάνοντας τις τελευταίες μας αγορές και κρύβοντας τις ζυγαριές για λίγες εβδομάδες, οι εταιρείες εκτυπώσεων ασχολούνται με τα τελευταία έργα του έτους, προσπαθώντας να τηρήσουν τις προθεσμίες.

Η εκτύπωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αυτή τη περίοδο του χρόνου, με τους λιανοπωλητές να προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές στις επιχειρήσεις τους.

Είτε πρόκειται για αφίσες, είτε για διαφημιστικά φυλλάδια, καταχωρήσεις σε περιοδικά, αυτοκόλλητα ή διαφημιστικές πινακίδες και εφαρμογές POS, οι έντυπες διαφημίσεις βρίσκονται παντού την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα καλύτερα παραδείγματα έντυπων Χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων και θα αναλύσουμε το πόσο δημιουργικές μπορούν να είναι οι διαφημιστικές εταιρείες και τα brands (εμπορικά σήματα).     

Τυπώνοντας μια εορταστική εικόνα με την Dulux

Περιγραφή: Ανάμεσα από τις  πολλές πολύχρωμες και δυνατές διαφημίσεις που βλέπουμε αυτήν την εποχή του χρόνου, μερικές φορές, η απλότητα είναι η καλύτερη προσέγγιση. Εδώ, η Dulux απλώς χρησιμοποίησε το χρώμα της για να δημιουργήσει ένα τραχύ περίγραμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να ευχηθεί στους καταναλωτές χαρούμενα Χριστούγεννα!

Οι γιορτές έρχονται με Coca-Cola

Περιγραφή: Αν και ίσως είναι πιο γνωστή για τα διάσημα Χριστούγεννα φορτηγά της, η Coca-Cola δημιούργησε επίσης αυτή την απλή, αλλά έξυπνη διαφήμιση, μετατρέποντας ένα από τα δοχεία της σε μια κάπως αφηρημένη έκδοση του ¶ι Βασίλη.

Ευτυχισμένο Χανουκά από τα McDonald’s

Περιγραφή: Μια εταιρεία που αγαπά τα Χριστούγεννα, άλλωστε το σλόγκαν της το δηλώνει χρόνια τώρα (lovin’ it’), είναι τα McDonald’s τα οποία χρησιμοποίησαν τις διάσημες τηγανιτές πατάτες τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν το μενορά για τη Χάνουκα (ένα κηροπήγιο με επτά κεριά με το οποίο γιορτάζεται η Χάνουκα)

Γιορτάζοντας γύρο από ένα… δέντρο καφέ;

Περιγραφή: Μια δημοφιλής στάση ανεφοδιασμού για τους κουρασμένους αγοραστές την περίοδο των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο, τα Starbucks γιορτάζουν αυτήν την εποχή του έτους με τα εορταστικά κόκκινα κύπελλα. Ωστόσο, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ γίνεται ακόμα πιο δημιουργική με τα toppings των καφέδων της, δημιουργώντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από καφέ και κρέμα σε αυτή τη διαφήμιση.

 

Ακονίζοντας τις ιδέες σας στην περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες είναι απασχολημένες αυτή τη περίοδο με το να δημιουργούν διαφημίσεις για άλλες εταιρείες, η Publicis Singapore χρησιμοποίησε τις δημιουργικές της ικανότητες για να προωθήσει τις δικές της υπηρεσίες.

Εδώ, η εταιρεία εύχεται στους πελάτες της χαρούμενα Χριστούγεννα δημιουργώντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύσματα ενός μολυβιού πάνω στο οποίο αναγράφεται «Όλες οι καλές ιδέες ξεκινούν με ένα μολύβι».

Χριστούγεννα με Ελβετικό Αέρα

Περιγραφή: Κρατώντας σαν θέμα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Ρωσίδα σχεδιάστρια Nikolaya Pere δημιούργησε μια σειρά από αεροπλάνα που σχηματίζουν το δέντρο και τα στολίδια του. Εδώ έχει εμπνευστεί από την αεροπορική εταιρεία Swiss Air.

 

Μεταφέροντας το σωστό μήνυμα την περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο φαίνεται να είναι πηγή έμπνευσης πολλών διαφημιστικών εταιρειών. Εδώ η εταιρεία FedEx, η οποία είναι πολυάσχολη αυτή τη περίοδο του χρόνου μεταφέροντας δώρα σε ανθρώπους σε όλο το κόσμο, έχει δημιουργήσει το δικό της μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο από στοιβαγμένα κουτιά.

 

Το αστέρι του θαύματος, αστέρι της Ikea

Περιγραφή: Η διαφημιστική εταιρεία TBWA με έδρα την Πορτογαλία δημιούργησε αυτή την έξυπνη διαφήμιση για να προωθήσει τις προ-Χριστουγέννων προσφορές της Ikea.  

 

Γλυκαίνοντας τα Χριστούγεννα με σοκολάτες Quality Street

Περιγραφή: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κουτάκι σοκολατάκια ως χριστουγεννιάτικο δώρο της τελευταίας στιγμής, με την Quality Street να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Εδώ οι σοκολάτες έχουν απλωθεί στο πάτωμα σχηματίζοντας το κεφάλι ενός ταράνδου.

 

Ho Ho Hovis

Περιγραφή: Απλή, αλλά αποτελεσματική. Η διαφημιστική εταιρεία JWT London είχε αυτή την ιδέα για να βοηθήσει την Hovis να ευχηθεί στους πελάτες της «Χαρούμενα Χριστούγεννα». Τοποθέτησε τρείς φραντζόλες ψωμιού με τέτοιο τρόπο ώστε η λέξη «Hovis» που υπάρχει πάνω στις φραντζόλες να σχηματίζει το διάσημο γέλιο του ¶ι Βασίλη, «Ho Ho Ho».

 

Πολύχρωμα και δημιουργικά Χριστούγεννα

Περιγραφή: Ο η σχεδιαστική Burti Graphics χρησιμοποίησε μια σκάλα Pantone με πράσινες αποχρώσεις για να δημιουργήσει ένα αφηρημένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Η Harvey Nichols ενάντια στο «Gift Face»

Περιγραφή: Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από την δήθεν χαρούμενη έκφραση που παίρνει κάποιος όταν του δίνουν ένα δώρο που δεν του αρέσει. Φέτος η Harvey Nichols προτρέπει τους καταναλωτές να αποφύγουν τα «Gift Face» και με την βοήθεια των συνεργαζόμενων εταιρειών της να βρουν το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Λευκά Χριστούγεννα με Tide

Περιγραφή: Η διεθνής μάρκα απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων Tide βασίζει την διαφήμισή της γύρω από το πώς το προϊόν της μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένων λεκέδων μελανιού σε σχήμα χριστουγεννιάτικων δέντρων. Οι καταναλωτές θα μπορούν τώρα να απολαμβάνουν πραγματικά Λευκά Χριστούγεννα.

 

Θέλει κανείς πίτσα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Περιγραφή: Η Domino’s Pizza στο Μεξικό λάνσαρε μια δημιουργική έντυπη διαφημιστική καμπάνια που απεικονίζει ένα κομμάτι πίτσας ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Μια έγκαιρη υπενθύμιση από τη Greenpeace

Περιγραφή: Ενώ οι άνθρωποι σε όλο το κόσμο ανυπομονούν για τα δώρα, το φαγητό και τα πάρτι, η Greenpeace μας υπενθυμίζει με αυτή τη διαφήμιση τους κινδύνους υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ότι έχει απομείνει από τον καημένο χιονάνθρωπο είναι ένα καπέλο, ένα κασκόλ, ένα καρότο και μερικές μικρές πέτρες.  

 

Προσοχή στον σκύλο ¶γιε Βασίλη

Περιγραφή: Η μάρκα τροφών για σκύλους Pedigree προειδοποιεί τον ¶γιο Βασίλη για ανεπιθύμητες συναντήσεις με τους τετράποδους φίλους μας κατά την είσοδό του από τις καμινάδες.  

 

Οι τρείς μάγοι… έφτασαν νωρίτερα.

Περιγραφή: Η Mercedes-Benz φαίνεται να πιστεύει ότι αν οι μάγοι είχαν ένα από τα αυτοκίνητά της, το ταξίδι τους για να συναντήσουν τον μικρό νεογέννητο Ιησού Χριστό θα ήταν λίγο πιο εύκολο. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και το σύστημα πλοήγησης αντί να ακολουθούν το αστέρι.

 

Η Budweiser και η Uber ζητούν να δώσετε προτεραιότητα στην ασφάλεια αυτά τα Χριστούγεννα

Περιγραφή: Η εταιρεία παραγωγής της μπύρας Budweiser συνεργάστηκε με την Uber για να προσφέρουν στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου έναν ασφαλή τρόπο να μετακινηθούν στις γιορτές. Η εκστρατεία που «τρέχει» μέσα από πολλά κανάλια, προσφέρει στους πελάτες της μια δωρεάν διαδρομή μέσω της πλατφόρμας Uber αξίας 18€ με τη χρήση ενός ειδικού κωδικού.

 

Ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο κέρασμα από τα M&M’s

Περιγραφή: Η διάσημη μύτη του Ρούντολφ, του πιο γνωστού ταράνδου του ¶ι Βασίλη, έχει αντικατασταθεί από ένα κόκκινο M&M… Καημένε Ρούντολφ!

 

Η… απόλυτη διασκέδαση στην περίοδο των Χριστουγέννων

Περιγραφή: Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος κατανάλωσης φαγητού και ποτού όλων των ειδών, όπως δείχνει εδώ η μάρκα βότκας Absolut μεταμφιέζοντας ένα από τα μπουκάλια της σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Διαβάστε επίσης
13/03/2018 : Ετικέτες με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας
07/03/2018 : Durst Ρ5: Tεχνολογία επόμενης γενιάς
06/03/2018 : Ένα νέο εκτυπώσιμο αυτοκόλλητο ύφασμα για κάλυψη τοίχου προστίθεται στη γκάμα COALA® της Antalis
06/03/2018 : Η HP λανσάρει το ψηφιακό πιεστήριο HP Indigo 12000 HD Digital Press για εμπορικές εκτυπώσεις
06/03/2018 : Η Zünd UK Ltd συνεργάζεται με την Canon για τα συστήματα ψηφιακής κοπής της στην έκθεση Sign and Digital UK
05/03/2018 : Tablet Σχεδίασης Huion στην πιο Προσιτή Τιμή της Αγοράς
05/03/2018 : Η Xerox στις 100 Κορυφαίες Εταιρείες Τεχνολογίας για το 2018
01/03/2018 : Ο ΕΛΣΕΤ κόβει την πίτα του
28/02/2018 : Σεμινάρια με την Roland DG
28/02/2018 : Η Agfa Graphics ανεβάζει τον πήχη με το Fortuna 11, το κορυφαίο λογισμικό σχεδιασμού υψηλής ασφάλειας
28/02/2018 : Η FESPA διορίζει τον Graeme Richardson-Locke ως επικεφαλής της Τεχνικής Υποστήριξης
28/02/2018 : Επέκταση της συνεργασίας Xerox Hellas και Info Quest Technologies στη διάθεση γνήσιων αναλωσίμων.
26/02/2018 : Μετρητής τάσης γάζας G-CHECK
26/02/2018 : Προεπιστρωμένη γάζα SEFAR PCF
26/02/2018 : Nazdar 1600 POWERPRINT UV Screen Ink
26/02/2018 : Η ΑΡΓΩ επενδύει σε τεχνολογία Natgraph και Grunig
26/02/2018 : GRAPHCOM Demo Days ΅18: Un-limit Your Business
23/02/2018 : Σεμινάριο: Η Τέχνη της Γραφιστικής
22/02/2018 : Δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας κοπτικών σε βινύλιο και 3D printing από το Δήμο Αθηναίων
19/02/2018 : Οδηγίες για βέλτιστη απόδοση ράστερ
16/02/2018 : Τέταρτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογραφία
12/02/2018 : Η Fujifilm ανακοινώνει την διάθεση νέου εκτυπωτή Αcuity LED 1600R
11/02/2018 : Fuji & Xerox ενώνουν τις δυνάμεις τους
11/02/2018 : Η Hellas Digital επιλέγει Durst
10/02/2018 : Αγώνες νέων σχεδιαστών & αφίσα για τον Τζίμη Πανούση από το GR DESIGN
08/02/2018 : Pack & Label Days 2018
07/02/2018 : H Xerox Hellas κερδίζει το «Country of the Year Award»
24/01/2018 : Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: «Νέες Τεχνολογίες και Marketing. Έξυπνη Συσκευασία» στο ΤΕΙ Αθήνας
24/01/2018 : Epson Textile R-Evolution: Tο συνέδριο για την ψηφιακή εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων
23/01/2018 : 4o επιστημονικό συνέδριο: Έξυπνη Συσκευασία & Marketing
22/01/2018 : Συνδιοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων γραφικών τεχνών και συσκευασίας
22/01/2018 : Η EPSON στην Heimtextil 2018 - Φρανκφούρτη, 9-12 Ιανουαρίου
19/01/2018 : Νέοι κύκλοι σεμιναρίων βιβλιοδεσίας
19/01/2018 : H Label Maker Printer of the Year
18/01/2018 : 22-24 Φεβρουαρίου 2019 η επόμενη Graphica
10/01/2018 : Ψηφιακός εκτυπωτής ετικετών VP700 της VIPColor
07/01/2018 : Συσκευασία 18 - Plastica 18, 12-15 Οκτωβρίου 2018 στο Metropolitan Expo
28/12/2017 : Η Έκθεση της Xerox για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αναδεικνύει τη σημασία της έγκαιρης επίτευξης βασικών στόχων αειφορίας
28/12/2017 : Παγκόσμιας εμβέλειας διακρίσεις για την ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης της Xerox Hellas
23/12/2017 : 20 κορυφαίες έντυπες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις από όλο τον κόσμο
21/12/2017 : Nέο εξελιγμένο μοντέλο SureColor SC-F9300 της EPSON
20/12/2017 : Νέα Συνεργασία της A&G Paper με την εταιρεία Κοτσώνης
18/12/2017 : Ίδρυση αυτόνομου τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών & Συσκευασίας
14/12/2017 : H Xerox Hellas Πρώτη στα Mερίδια του Τρίτου Τρίμηνου 2017 στις Α3 Πολυλειτουργικές Λύσεις
03/12/2017 : Διάφανα πολυεστερικά φιλμ για μελάνια νερού pigment & dye της Ulano
03/12/2017 : To Colorstar Software της Nazdar
01/12/2017 : Πιστόλι Ψεκασμού χειρός για εμφάνιση τελάρων μεταξοτυπίας KIWO PROFI WASH
30/11/2017 : Επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στη Xerox Hellas και την ACI Hellas
30/11/2017 : Συνεργασία της XEROX με την εταιρεία Ιάσων Πληροφορική και στον τομέα του hardware
28/11/2017 : Νέες εγκαταστάσεις συστημάτων Grunig
28/11/2017 : Αυτόματο τεντωτήριο G-STRETCH 202 PLUS της Grunig
27/11/2017 : Σε κοινό δρόμο ετικετοποιοί και προμηθευτές
22/11/2017 : Η νέα οικογένεια πολυλειτουργικών εκτυπωτών Versant της Xerox
20/11/2017 : Καινοτόμες LASER Mετεκτυπωτικές Λύσεις SEI Labelmaster Laser Cutter για την IPEK
08/11/2017 : Η Xerox ηγέτης στην Ασφάλεια Εγγράφων
30/10/2017 : Πρόσκληση του ΕΛΣΕΤ
30/10/2017 : ConnectKey έτοιμο για φορητότητα και cloud
27/10/2017 : Amsky flexo CTP για την DPA
27/10/2017 : Durst Roadmap2020
27/10/2017 : Συνέντευξη από τον Patrick V. Valtin στον Δημήτρη Τσουκαλά
23/10/2017 : H Xerox παρουσίασε τις νέες της λύσεις που μεταμορφώνουν το χώρο της εργασίας
16/10/2017 : Η Konica Minolta έδωσε στη δημιουργία διάσταση και εντυπωσίασε!
16/10/2017 : Ημερίδα ΟΚΙ Partner, Οκτώβριος 2017
16/10/2017 : Zünd Experience Days
13/10/2017 : 1ο Konica Minolta Innovation Day - Transition to the Digital Workplace
11/10/2017 : Xerox Hellas: Στήριξη κοινωφελών οργανισμών με τη συνδρομή συνεργατών και εργαζομένων
06/10/2017 : Η Xerox Hellas Πρώτη σε Μερίδια Αγοράς στα Έγχρωμα Α3 το Πρώτο Εξάμηνο του 2017
22/09/2017 : 3 βραβεία SGIA για την Durst
13/09/2017 : Τα νέα γενιάς direct to garment εκτυπωτικά Brother GTX «οδηγούν» την εκτύπωση ενδυμάτων σε νέα επίπεδα
12/09/2017 : Η BEL στη LABELEXPO 2017
10/09/2017 : Η Inform Lykos συνεχίζει με Nipson
10/09/2017 : Inelme για την Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
10/09/2017 : Εγκατάσταση ενός Dusrt TAu 330 στην εταιρεία παραγωγής ετικετών EKKO, στην Ουκρανία
06/09/2017 : Η Printing Packaging Γεωργιάδης ΑΕ αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά συσκευασίας με το MGI JETVarnish 3D Evo
24/07/2017 : Η Xerox για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή της έκθεσης «Managed Print Services Market Landscape» της Quocirca
21/07/2017 : Πλειστηριασμός της Πήγασος Εκδοτικής
21/07/2017 : Η Digiprint επενδύει σε εκτυπωτές DURST
07/07/2017 : Νέα συνεργασία για την DisplayMedia με την STS
06/07/2017 : Έλεγχος Ποιότητας & Αυτόματη Απόρριψη Ελαττωματικών Κυτίων In-Line
30/06/2017 : Ημερίδα ΟΚΙ Partner
29/06/2017 : Packaging Innovation Awards 2017
28/06/2017 : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Δήλωση συμμόρφωσης στα υλικά συσκευασίας που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα»
27/06/2017 : Σεμινάριο για τεχνικές διπλώματος χαρτιού «Folding Techniques for Designers»
19/06/2017 : Συνέδριο e-Business & Social Media World 2017
19/06/2017 : 4ο φόρουμ Διαβούλευσης του LIFE DEBAG για την προτεινόμενη ΚΥΑ για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας
15/06/2017 : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Νέες Τεχνολογίες και Marketing. Έξυπνη Συσκευασία