Αναζήτηση
Προχωρημένη αναζήτηση
Εταιρεία Κατάλογος Νέα Θέματα Μικρές Αγγελίες Διαφημιζόμενοι Χρήσιμα
graphicarts.gr > Ενημέρωση > Νέα - Ανακοινώσεις 19 Δεκεμβρίου 2018 | Τελευταία Ενημέρωση: 19/12/2018
  Αρθρα - Θέματα
Νέα - Ανακοινώσεις
  Νέες εκδόσεις
  Τεχνικά Θέματα
  Διαγωνισμοί
  Εκθέσεις - Συνέδρια
  Παρουσιάσεις εξοπλισμού
  Παρουσιάσεις προϊόντων
  Παρουσιάσεις υπηρεσιών
  Drupa 2008
  Drupa 2012
  Drupa 2016
  Outside
  Graphica 2017

Marketing Services

Ο πιο αξιόπιστος οδηγός σας παρέχει τη βάση δεδομένων του για στοχευμένη προβολή
Θα σας χρειαστούν
Τεχνικά θέματα
Links

Λαμινάρισμα σε εκτυπώσεις UV inkjet

Ο Jeff Stadelman* εξηγεί γιατί η πλαστικοποίηση εκτυπώσεων UV inkjet είναι σε άνοδο.

Από την ανάπτυξη της UV inkjet εκτύπωσης για την βιομηχανία γραφικών μεγάλου μεγέθους πριν από 10 περίπου χρόνια, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης έχουν επιστρατεύσει τη δημιουργικότητά τους προκειμένου να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν τις τελικές εκτυπώσεις UV καλύτερες από ότι ήταν κάποτε. Καθώς η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, φυσικά, η ποιότητα εκτύπωσης έχει βελτιωθεί, οι εικόνες έχουν καλύτερη ανάλυση και μια πιο ευρεία γκάμα χρωμάτων είναι πλέον διαθέσιμη. Ωστόσο, ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιούν οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης για την ενίσχυση και τη βελτίωση των UV inkjet εκτυπώσεων είναι το λαμινάρισμα.

Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα που η UV inkjet εκτύπωση βρίσκεται γύρω μας, έχει διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο της συνολικής αγοράς της ψηφιακής εκτύπωσης. Σύμφωνα με έρευνες, οι κάτοχοι  εκτυπωτών UV-curable inkjet αυξήθηκαν κατά 35% από το 2014 στο 2016. Ομοίως, μια άλλη έρευνα του 2017 για την βιομηχανία γραφικών και σήμανσης από τον Σύνδεσμο Ειδικών Γραφικών Απεικονίσεων των Ηνωμένων Πολιτειών – SGIA, αναφέρει ότι περίπου το 34,3% των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης χρησιμοποιούν την δεδομένη στιγμή UV-curable inkjet εκτυπωτικά συστήματα ρολού. Η έρευνα επισημαίνει επίσης ότι όσον αφορά τα υβριδικά inkjet συστήματα, οι εκτυπωτές inkjet UV-curable είναι αυτοί που αγοράστηκαν περισσότερο το 2017.

Γιατί να λαμινάρουμε τις UV inkjet εκτυπώσεις;

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η τεχνολογία εκτύπωσης UV inkjet, οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης δεν χρησιμοποιούσαν επιστρώσεις. Τα UV-curable μελάνια παραδοσιακά λέγεται ότι προσφέρουν υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, καλή πρόσφυση και πυκνότητα χρώματος και επαρκή ανθεκτικότητα, όπως επίσης ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές, στο φως, στα χημικά και στις καιρικές συνθήκες. Έτσι, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θεωρούσαν το λαμινάρισμα περιττό και που απαιτεί επιπλέον εργασία και κόστος.

Σήμερα ωστόσο, πολλοί ανακαλύπτουν ότι η προσθήκη κάποιας επίστρωσης στις εκτυπώσεις UV inkjet προσφέρει σημαντικά οφέλη – από την καλύτερη εμφάνιση και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της εκτύπωσης, στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους με ελάχιστο κόστος. Και με το σωστό προϊόν, το λαμινάρισμα προσθέτει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά στον συνολικό χρόνο παραγωγής.

Οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης εκτιμούν ιδιαίτερα τα παρακάτω οφέλη που προσφέρει το λαμινάρισμα των UV inkjet εκτυπώσεων:

1.Προστιθέμενη ανθεκτικότητα

Παρόλο που οι εκτυπώσεις UV inkjet φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους, η προσθήκη κάποιας επίστρωσης παρατείνει ακόμα περισσότερο την ανθεκτικότητα. Τα ποσοστά ανθεκτικότητας σχετικά με τις εκτυπώσεις UV inkjet σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι τόσο ευρέως δημοσιευμένα όσο τα ποσοστά ανθεκτικότητας των άλλων τεχνολογιών εκτύπωσης, αλλά η ανθεκτικότητα θεωρείται συχνά συγκρίσιμη με αυτή των διαδικασιών solvent και eco-solvent. Ωστόσο, το φινίρισμα μιας εκτύπωσης UV inkjet με μια ποιοτική, συμβατή επίστρωση μπορεί εύκολα να μετατρέψει την ανθεκτικότητα των 2-3 ετών σε ανθεκτικότητα 5-7 ετών για τις εφαρμογές εξωτερικού χώρου.

2.Προστασία εικόνας
Το λαμινάρισμα προσφέρει επίσης επιπρόσθετη προστασία της εικόνας. Παρόλο που τα UV-curable μελάνια είναι γνωστό ότι είναι ισχυρότερα και διαθέτουν ενσωματωμένη αντοχή, το ερώτημα παραμένει: Πόσο ανθεκτικά είναι πραγματικά τα μελάνια; Χωρίς κάποια επίστρωση, τα μελάνια εκτίθενται άμεσα στους περιβαλλοντικούς παράγοντες μιας εφαρμογής και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για γρατζουνιές, σχίσιμο ή ξεφλούδισμα. Για εσωτερικές εφαρμογές μικρής διάρκειας, η επιπρόσθετη προστασία δεν είναι εγγυημένη εκτός εάν το γραφικό βρίσκεται σε κάποιο χώρο που απαιτεί προστασία. Αλλά για οποιαδήποτε εφαρμογή εξωτερικού χώρου ή μακράς διάρκειας, το λαμινάρισμα συνιστάται θερμά.

3.Βελτιστοποίηση εικόνας
Η βελτιστοποίηση των τυπωμένων εικόνων είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που προσφέρει το λαμινάρισμα. Παρόλο που η υψηλής ποιότητας εκτύπωση είναι ένα από τα προνόμια της UV inkjet εκτύπωσης, λόγω του τρόπου με τον οποίο το φως διαθλάται, οι εκτυπώσεις UV inkjet μπορούν να παραχθούν μόνο σε ένα πρωτεύων φινίρισμα – το ματ. Με την προσθήκη κάποιας επίστρωσης, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης μπορούν εύκολα να επιτύχουν και άλλα φινιρίσματα, όπως εκπληκτικό high-gloss ή μοναδικό lustre φινίρισμα.  

4. Αξία μέσω upselling
Τέλος, η προσθήκη κάποιας επίστρωσης σε μια εκτύπωση UV inkjet προσδίδει αξία που εύκολα αναγνωρίζεται τόσο από τους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης, όσο και από τους πελάτες τους. Εάν κάποιος πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης δείξει σε κάποιον πελάτη ένα φύλλο ενός γραφικού εκτυπωμένου με UV inkjet τεχνολογία στο οποίο η μισή εικόνα είναι λαμιναρισμένη με κάποια ποιοτικό υλικό επίστρωσης και η άλλη μισή δεν είναι λαμιναρισμένη, η επιλογή γίνεται ξεκάθαρη. Για μια ελαφρώς πιο ακριβή τιμή αγοράς, ο πελάτης παίρνει πολλά θεμιτά πρόσθετα οφέλη. Για με ένα ελάχιστο επιπρόσθετο κόστος και χρόνο εργασίας, ο πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης είναι σε θέση να ενισχύσει τα οικονομικά του αποτελέσματα. Έτσι, επωφελούνται και οι δύο πλευρές.  

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη που προσφέρει το λαμινάρισμα των εκτυπώσεων UV inkjet είναι να βρουν κάποιο υλικό επίστρωσης που να είναι κατάλληλο για όλους τους τομείς.

Για τους κατασκευαστές συγκολλητικών ευαίσθητων στην πίεση (PSA), η ανάπτυξη υλικών επίστρωσης σχεδιασμένων για εκτυπώσεις UV inkjet αποτελεί πρόκληση. Σε σύγκριση με άλλες εκτυπωτικές διαδικασίες, στις οποίες το μελάνι μπορεί να χρειαστεί 24 και πλέον ώρες για να στεγνώσει, τα μελάνια UV μπορούν να στεγνώσουν άμεσα με έκθεση σε UV ακτινοβολία. Όταν το φως χτυπά στην επιφάνεια του υλικού, το μελάνι δεν έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί ή να κυλήσει όπως γίνεται στις μεθόδους solvent, eco-solvent, latex, κ.ά.

Ωστόσο, ενώ το άμεσα στεγνωμένο μελάνι UV προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως βελτιωμένο χρώμα, ευκρινέστερες εικόνες, χαμηλές ως μηδαμινές πτητικές οργανικές ενώσεις, κ.ά, παρουσιάζει μία χαμηλής επιφανειακής ενέργειας επιφάνεια, που αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες επιφάνειες πρόσφυσης των συγκολλητικών ευαίσθητων στην πίεση.

Δημιουργεί μικροσκοπικές σταγόνες πάνω στο υλικό εκτύπωσης, με αποτέλεσμα την δημιουργία πολύ μικρών κενών μεταξύ των σταγόνων μελανιού. Τα κενά αυτά μπορούν να δημιουργήσουν εξογκώματα στο υλικό επίστρωσης με αποτέλεσμα να οδηγούν στην παραμόρφωση της εικόνας στα σημεία αυτά.

Προκειμένου να είναι επιτυχημένο το λαμινάρισμα των εκτυπώσεων UV inkjet, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θα πρέπει να επιλέξουν ένα υλικό επίστρωσης με κάποια συγκολλητική ουσία που να είναι ειδικά σχεδιασμένη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Όταν θα αναζητήσουν την ιδανική λύση, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θα πρέπει να εξετάσουν την διαβρεκτικότητα της συγκολλητικής ουσίας. Η διαβρεκτικότητα δείχνει το πόσο καλά η συγκολλητική ουσία του υλικού επίστρωσης ρέει και καλύπτει την εκτύπωση UV inkjet, και μπορεί να δημιουργήσει έναν επιτυχή ή όχι δεσμό.

Τα υλικά χαμηλής επιφανειακής ενέργειας συνήθως δεν επιτρέπουν στα συγκολλητικά να κολλήσουν τόσο καλά όσο σε υλικά υψηλής επιφανειακής ενέργειας. Ωστόσο, μερικοί κατασκευαστές συγκολλητικών ευαίσθητων στην πίεση, όπως η Mactac, κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθέσεις συγκολλητικών χρησιμοποιώντας τεχνικές ψυχρής πλαστικοποίησης ρολού για την παραγωγή ανθεκτικών υλικών επίστρωσης με πλήρη διαβρεκτικότητα για τις απαιτητικές εκτυπώσεις UV inkjet.

Τα εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά επίστρωσης PERMACOLOR ColorGard της Mactac ήταν τα πρώτα υλικά επίστρωσης της βιομηχανίας που διασφάλιζαν την ροή των συγκολλητικών ανάμεσα στις σταγόνες στην UV inkjet.

Όταν δεν επιτυγχάνεται πλήρης επαφή με την επιφάνεια και η συγκολλητική ουσία «γεφυρώνει» τα μικροσκοπικά κενά, παγιδεύονται φυσαλίδες αέρα μεταξύ της επιφάνειας εκτύπωσης και της επίστρωσης. Οι παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα διαθλούν το φως διαφορετικά και παράγουν μια ασημένια λάμψη. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως «silvering».

Για να δημιουργήσουν ανώτερης ποιότητας τελικά γραφικά, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θα πρέπει να επιλέξουν υλικά επίστρωσης τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να παρέχουν πλήρη διαβροχή στις εκτυπώσεις UV inkjet και να διαθέτουν υψηλής ποιότητας ιδιότητες συγκόλλησης. Αυτό θα διασφαλίσει την δημιουργία ενός πιο ισχυρού δεσμού μεταξύ του εντύπου και του υλικού επίστρωσης, το φαινόμενο «silvering» ελαχιστοποιείται και τα τελικά έντυπα διαθέτουν μια βαθύτερη και πιο αληθινή αναπαράσταση χρωμάτων.

*Ο Jeff Stadelman είναι Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Mactac

Πηγή: Περιοδικό Specialist Printing Worldwide, Issue 2: 2018

Διαβάστε επίσης
16/12/2018 : Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας 2019
14/12/2018 : Η MGI παρουσίασε το σύστημα βιομηχανικών εκτυπώσεων AlphaJET στην All4Pack, 26 - 29 Νοεμβρίου 2018.
05/12/2018 : LABELicious: Διεθνής διαγωνισμός ετικέτας από τη FINAT
30/11/2018 : 22 - 24 Φεβρουαρίου 2019 η GRAPHICA στο MEC
29/11/2018 : Εκτυπωτικά Colorjet Απευθείας Εκτύπωσης Υφασμάτων
20/11/2018 : Νέος επαναστατικός ψηφιακός εκτυπωτής Mimaki TS55-1800
16/11/2018 : Η TetraForm ανανεώνει το στόλο της επενδύοντας σε εξοπλισμό μεταξοτυπίας των Thieme και Natgraph.
16/11/2018 : Νέο Sublimation εκτυπωτικό από τη Roland με διπλή λειτουργία.
15/11/2018 : Η εταιρεία Printing Packaging Γεωργιάδης Α.Ε., επιλέγει το Overprint MIS
12/11/2018 : H Intersys AE επίσημος διανομέας της Brother για την Ελλάδα.
12/11/2018 : Εκπτώσεις έως 42% σε εκτυπωτές MIMAKI Textile/Sublimation από την Polyprint
08/11/2018 : Η Siegwerk στην InPrint 2018
03/11/2018 : Συσκευασία και Plastica 2018 - Δελτίο Τύπου
02/11/2018 : Ημέρες βιβλιοδετείων 10 και 11 Νοεμβρίου
01/11/2018 : Νέο RIP Software από τη Roland
30/10/2018 : Η Nazdar Ink εκθέτης στην InPrint Milan 2018
30/10/2018 : InPrint Milan 20-22 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο MiCo του Μιλάνου
29/10/2018 : Νέες προτάσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος από τη GRAPHCOM στη Syskevasia’18
25/10/2018 : Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες από τη Lino & τη Lino3D στη Syskevasia18
24/10/2018 : Δύο Βραβεία από το “Buyers Lab” στη σειρά TrueVIS VG Roland
05/10/2018 : Σημαντικές πρωτιές από τη Xerox για το Α’ εξάμηνο του 2018
05/10/2018 : Έξυπνος φορητός σαρωτής απο τη XEROX
02/10/2018 : Επιστημονική Ημερίδα για τις εξελίξεις και την Καινοτομία στη Συσκευασία
20/09/2018 : Ο νέος Global Print Driver® της Xerox
19/09/2018 : Αναβαθμισμένα μοντέλα monitor digitizer της Huion
19/09/2018 : Eφαρμογή για τους χρήστες Brother εκτυπωτικών ενδυμάτων
13/09/2018 : Syskevasia και Plastica 18, 12-15 Οκτωβρίου 2018
13/09/2018 : Η τεχνολογία ConnectKey της Xerox εντυπωσιάζει χιλιάδες επισκέπτες στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
23/06/2018 : 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο και 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών
22/06/2018 : Syskevasia & Plastica 2018
20/06/2018 : Νέα μελάνια ασφαλή για τρόφιμα για τον Jet Press 720S της Fujifim
11/06/2018 : Durst P5: Βραβείο στην Fespa 2018
29/05/2018 : Που οδεύει το φινίρισμα το 2018;
25/05/2018 : Η Konica Minolta υλοποίησε το έργο MPS της AEGEAN
25/05/2018 : Η Xerox στη λίστα με τους 100 Καλύτερους Εταιρικούς Πολίτες
25/05/2018 : Απολογισμός Graphcom Demo Days ‘18
23/05/2018 : Λαμινάρισμα σε εκτυπώσεις UV inkjet
23/05/2018 : Κατασκευή γιγάντιου σκελετού με τον 3D εκτυπωτή Massivit 1800
23/05/2018 : Ζώντας στον ίδιο χώρο με την εκτύπωση
18/05/2018 : PIY - Έκθεση Μεταξοτυπίας 2018
18/05/2018 : Experience Day: Ιδέες που Μετατρέπονται σε Ευκαιρίες
18/05/2018 : Η Canon δείχνει το δρόμο της επιτυχίας στη FESPA 2018
16/05/2018 : */ 14o Athens Digital Arts Festival | Singularity Now
16/05/2018 : ΦΩΤΟγράφος Galleries: Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό τριήμερο εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, 26-28 Μαΐου 2018, από το Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος
09/05/2018 : Την ανάγκη προσαρμογής της ηγεσίας στην ψηφιακή εποχή κατέδειξε ο Βασίλης Ραμπάτ στο συνέδριο της ΕΑΣΕ
09/05/2018 : Η Epson στη FESPA 2018
09/05/2018 : Οι καινοτομίες της SwissQPrint στη FESPA 2018
04/05/2018 : 1ο πανελλήνιο συνέδριο και 2ο θερινό εργαστήριο γραφικών τεχνών
03/05/2018 : Ο ΕΛΣΕΤ στην Pack & Label Days 2018
02/05/2018 : Η Mactac θα επιδείξει 4 καινοτομίες στη FESPA 2018
02/05/2018 : Ο Nyala παραμένει ο ηγέτης της Ευρωπαϊκής αγοράς
02/05/2018 : Η Palram θα επιδείξει νέα καινοτόμα προϊόντα στη FESPA 2018
02/05/2018 : Experience Day Atlas Digital – Εφαρμογές που επεκτείνουν τα επαγγελματικά όρια
26/04/2018 : FESPA 2018 | Make smart DTG choices από την Polyprint
24/04/2018 : Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018
23/04/2018 : Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επόμενη GRAPHICA
16/04/2018 : Experience Day - Ιδέες που Μετατρέπονται σε Ευκαιρίες
14/04/2018 : GRAPHCOM DEMO DAYS 18: Τί θα δείτε και τι θα ακούσετε στο 3ημερο event
13/04/2018 : 4ο Packaging Conference 2018
13/04/2018 : Τα Έβγε 2018 τιμούν την ελληνική γραφιστική
10/04/2018 : 2ο Packaging & Converting School
05/04/2018 : Νέοι κύκλοι μαθημάτων στο Thaleia’s bookbindery
05/04/2018 : H Imagco A.E. χαιρετίζει τη νέα της συνεργασία με την Agfa Ελλάδος
05/04/2018 : Η Imagco επίσημος διανομέας των προϊόντων Επιγραφοποιίας και Ψηφιακών Εκτυπώσεων της 3Μ Ελλάς
04/04/2018 : 5 συμβουλές για καλύτερες εκτυπώσεις
30/03/2018 : Λούπες /// Σεμινάρια Μεταξοτυπίας Απριλίου - Μαίου
28/03/2018 : Athens Photo Festival 2018: Call For Entries
28/03/2018 : Νέος εκτυπωτής Massivit 1500 Exploration
26/03/2018 : Η Roland DG θα επιδείξει προηγμένες λύσεις εκτύπωσης και κοπής και UV-LED λύσεις στη FESPA 2018
26/03/2018 : Η νέα κορυφαία σε πωλήσεις MBO K80
24/03/2018 : 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών
23/03/2018 : Δύο χρόνια επιτυχίας για το πρόγραμμα πενταετούς εγγύησης από τη Xerox
23/03/2018 : Η ενημέρωση, το μεγαλύτερο… κομμάτι της πίτας
20/03/2018 : Σεμινάριο ΣΕΒΕ Ψηφιακό Μarketing στις Εξαγωγές: Από τη Θεωρία στην Πράξη
13/03/2018 : Η Konica Minolta παρουσιάζει τη νέα σειρά AccurioPress C3080
13/03/2018 : Ετικέτες με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας
07/03/2018 : Durst Ρ5: Tεχνολογία επόμενης γενιάς
06/03/2018 : Ένα νέο εκτυπώσιμο αυτοκόλλητο ύφασμα για κάλυψη τοίχου προστίθεται στη γκάμα COALA® της Antalis
06/03/2018 : Η HP λανσάρει το ψηφιακό πιεστήριο HP Indigo 12000 HD Digital Press για εμπορικές εκτυπώσεις
06/03/2018 : Η Zünd UK Ltd συνεργάζεται με την Canon για τα συστήματα ψηφιακής κοπής της στην έκθεση Sign and Digital UK
05/03/2018 : Tablet Σχεδίασης Huion στην πιο Προσιτή Τιμή της Αγοράς
05/03/2018 : Η Xerox στις 100 Κορυφαίες Εταιρείες Τεχνολογίας για το 2018
01/03/2018 : Ο ΕΛΣΕΤ κόβει την πίτα του
28/02/2018 : Σεμινάρια με την Roland DG
28/02/2018 : Η Agfa Graphics ανεβάζει τον πήχη με το Fortuna 11, το κορυφαίο λογισμικό σχεδιασμού υψηλής ασφάλειας
28/02/2018 : Η FESPA διορίζει τον Graeme Richardson-Locke ως επικεφαλής της Τεχνικής Υποστήριξης
28/02/2018 : Επέκταση της συνεργασίας Xerox Hellas και Info Quest Technologies στη διάθεση γνήσιων αναλωσίμων.
26/02/2018 : Μετρητής τάσης γάζας G-CHECK
26/02/2018 : Προεπιστρωμένη γάζα SEFAR PCF
26/02/2018 : Nazdar 1600 POWERPRINT UV Screen Ink
26/02/2018 : Η ΑΡΓΩ επενδύει σε τεχνολογία Natgraph και Grunig
26/02/2018 : GRAPHCOM Demo Days ‘18: Un-limit Your Business
23/02/2018 : Σεμινάριο: Η Τέχνη της Γραφιστικής
22/02/2018 : Δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας κοπτικών σε βινύλιο και 3D printing από το Δήμο Αθηναίων
19/02/2018 : Οδηγίες για βέλτιστη απόδοση ράστερ
16/02/2018 : Τέταρτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογραφία
12/02/2018 : Η Fujifilm ανακοινώνει την διάθεση νέου εκτυπωτή Αcuity LED 1600R
11/02/2018 : Fuji & Xerox ενώνουν τις δυνάμεις τους
11/02/2018 : Η Hellas Digital επιλέγει Durst
10/02/2018 : Αγώνες νέων σχεδιαστών & αφίσα για τον Τζίμη Πανούση από το GR DESIGN

Google+ | Επικοινωνία | Όροι χρήσης | ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ © 2006 All rights reserved Designed by ORGINSTUDIOS.COM