Αναζήτηση
Προχωρημένη αναζήτηση
Εταιρεία Κατάλογος Νέα Θέματα Μικρές Αγγελίες Διαφημιζόμενοι Χρήσιμα
graphicarts.gr > Ενημέρωση > Νέα - Ανακοινώσεις 27 Ιανουαρίου 2020 | Τελευταία Ενημέρωση: 27/01/2020
  Αρθρα - Θέματα
Νέα - Ανακοινώσεις
  Νέες εκδόσεις
  Τεχνικά Θέματα
  Διαγωνισμοί
  Εκθέσεις - Συνέδρια
  Παρουσιάσεις εξοπλισμού
  Παρουσιάσεις προϊόντων
  Παρουσιάσεις υπηρεσιών
  Drupa 2008
  Drupa 2012
  Drupa 2016
  Outside
  Graphica 2017

Marketing Services

Ο πιο αξιόπιστος οδηγός σας παρέχει τη βάση δεδομένων του για στοχευμένη προβολή
Θα σας χρειαστούν
Τεχνικά θέματα
Links

Λαμινάρισμα σε εκτυπώσεις UV inkjet

Ο Jeff Stadelman* εξηγεί γιατί η πλαστικοποίηση εκτυπώσεων UV inkjet είναι σε άνοδο.

Από την ανάπτυξη της UV inkjet εκτύπωσης για την βιομηχανία γραφικών μεγάλου μεγέθους πριν από 10 περίπου χρόνια, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης έχουν επιστρατεύσει τη δημιουργικότητά τους προκειμένου να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να κάνουν τις τελικές εκτυπώσεις UV καλύτερες από ότι ήταν κάποτε. Καθώς η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, φυσικά, η ποιότητα εκτύπωσης έχει βελτιωθεί, οι εικόνες έχουν καλύτερη ανάλυση και μια πιο ευρεία γκάμα χρωμάτων είναι πλέον διαθέσιμη. Ωστόσο, ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιούν οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης για την ενίσχυση και τη βελτίωση των UV inkjet εκτυπώσεων είναι το λαμινάρισμα.

Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα που η UV inkjet εκτύπωση βρίσκεται γύρω μας, έχει διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο της συνολικής αγοράς της ψηφιακής εκτύπωσης. Σύμφωνα με έρευνες, οι κάτοχοι  εκτυπωτών UV-curable inkjet αυξήθηκαν κατά 35% από το 2014 στο 2016. Ομοίως, μια άλλη έρευνα του 2017 για την βιομηχανία γραφικών και σήμανσης από τον Σύνδεσμο Ειδικών Γραφικών Απεικονίσεων των Ηνωμένων Πολιτειών – SGIA, αναφέρει ότι περίπου το 34,3% των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης χρησιμοποιούν την δεδομένη στιγμή UV-curable inkjet εκτυπωτικά συστήματα ρολού. Η έρευνα επισημαίνει επίσης ότι όσον αφορά τα υβριδικά inkjet συστήματα, οι εκτυπωτές inkjet UV-curable είναι αυτοί που αγοράστηκαν περισσότερο το 2017.

Γιατί να λαμινάρουμε τις UV inkjet εκτυπώσεις;

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η τεχνολογία εκτύπωσης UV inkjet, οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης δεν χρησιμοποιούσαν επιστρώσεις. Τα UV-curable μελάνια παραδοσιακά λέγεται ότι προσφέρουν υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, καλή πρόσφυση και πυκνότητα χρώματος και επαρκή ανθεκτικότητα, όπως επίσης ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές, στο φως, στα χημικά και στις καιρικές συνθήκες. Έτσι, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θεωρούσαν το λαμινάρισμα περιττό και που απαιτεί επιπλέον εργασία και κόστος.

Σήμερα ωστόσο, πολλοί ανακαλύπτουν ότι η προσθήκη κάποιας επίστρωσης στις εκτυπώσεις UV inkjet προσφέρει σημαντικά οφέλη – από την καλύτερη εμφάνιση και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της εκτύπωσης, στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους με ελάχιστο κόστος. Και με το σωστό προϊόν, το λαμινάρισμα προσθέτει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά στον συνολικό χρόνο παραγωγής.

Οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης εκτιμούν ιδιαίτερα τα παρακάτω οφέλη που προσφέρει το λαμινάρισμα των UV inkjet εκτυπώσεων:

1.Προστιθέμενη ανθεκτικότητα

Παρόλο που οι εκτυπώσεις UV inkjet φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους, η προσθήκη κάποιας επίστρωσης παρατείνει ακόμα περισσότερο την ανθεκτικότητα. Τα ποσοστά ανθεκτικότητας σχετικά με τις εκτυπώσεις UV inkjet σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι τόσο ευρέως δημοσιευμένα όσο τα ποσοστά ανθεκτικότητας των άλλων τεχνολογιών εκτύπωσης, αλλά η ανθεκτικότητα θεωρείται συχνά συγκρίσιμη με αυτή των διαδικασιών solvent και eco-solvent. Ωστόσο, το φινίρισμα μιας εκτύπωσης UV inkjet με μια ποιοτική, συμβατή επίστρωση μπορεί εύκολα να μετατρέψει την ανθεκτικότητα των 2-3 ετών σε ανθεκτικότητα 5-7 ετών για τις εφαρμογές εξωτερικού χώρου.

2.Προστασία εικόνας
Το λαμινάρισμα προσφέρει επίσης επιπρόσθετη προστασία της εικόνας. Παρόλο που τα UV-curable μελάνια είναι γνωστό ότι είναι ισχυρότερα και διαθέτουν ενσωματωμένη αντοχή, το ερώτημα παραμένει: Πόσο ανθεκτικά είναι πραγματικά τα μελάνια; Χωρίς κάποια επίστρωση, τα μελάνια εκτίθενται άμεσα στους περιβαλλοντικούς παράγοντες μιας εφαρμογής και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για γρατζουνιές, σχίσιμο ή ξεφλούδισμα. Για εσωτερικές εφαρμογές μικρής διάρκειας, η επιπρόσθετη προστασία δεν είναι εγγυημένη εκτός εάν το γραφικό βρίσκεται σε κάποιο χώρο που απαιτεί προστασία. Αλλά για οποιαδήποτε εφαρμογή εξωτερικού χώρου ή μακράς διάρκειας, το λαμινάρισμα συνιστάται θερμά.

3.Βελτιστοποίηση εικόνας
Η βελτιστοποίηση των τυπωμένων εικόνων είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που προσφέρει το λαμινάρισμα. Παρόλο που η υψηλής ποιότητας εκτύπωση είναι ένα από τα προνόμια της UV inkjet εκτύπωσης, λόγω του τρόπου με τον οποίο το φως διαθλάται, οι εκτυπώσεις UV inkjet μπορούν να παραχθούν μόνο σε ένα πρωτεύων φινίρισμα – το ματ. Με την προσθήκη κάποιας επίστρωσης, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης μπορούν εύκολα να επιτύχουν και άλλα φινιρίσματα, όπως εκπληκτικό high-gloss ή μοναδικό lustre φινίρισμα.  

4. Αξία μέσω upselling
Τέλος, η προσθήκη κάποιας επίστρωσης σε μια εκτύπωση UV inkjet προσδίδει αξία που εύκολα αναγνωρίζεται τόσο από τους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης, όσο και από τους πελάτες τους. Εάν κάποιος πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης δείξει σε κάποιον πελάτη ένα φύλλο ενός γραφικού εκτυπωμένου με UV inkjet τεχνολογία στο οποίο η μισή εικόνα είναι λαμιναρισμένη με κάποια ποιοτικό υλικό επίστρωσης και η άλλη μισή δεν είναι λαμιναρισμένη, η επιλογή γίνεται ξεκάθαρη. Για μια ελαφρώς πιο ακριβή τιμή αγοράς, ο πελάτης παίρνει πολλά θεμιτά πρόσθετα οφέλη. Για με ένα ελάχιστο επιπρόσθετο κόστος και χρόνο εργασίας, ο πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης είναι σε θέση να ενισχύσει τα οικονομικά του αποτελέσματα. Έτσι, επωφελούνται και οι δύο πλευρές.  

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη που προσφέρει το λαμινάρισμα των εκτυπώσεων UV inkjet είναι να βρουν κάποιο υλικό επίστρωσης που να είναι κατάλληλο για όλους τους τομείς.

Για τους κατασκευαστές συγκολλητικών ευαίσθητων στην πίεση (PSA), η ανάπτυξη υλικών επίστρωσης σχεδιασμένων για εκτυπώσεις UV inkjet αποτελεί πρόκληση. Σε σύγκριση με άλλες εκτυπωτικές διαδικασίες, στις οποίες το μελάνι μπορεί να χρειαστεί 24 και πλέον ώρες για να στεγνώσει, τα μελάνια UV μπορούν να στεγνώσουν άμεσα με έκθεση σε UV ακτινοβολία. Όταν το φως χτυπά στην επιφάνεια του υλικού, το μελάνι δεν έχει την ευκαιρία να εξαπλωθεί ή να κυλήσει όπως γίνεται στις μεθόδους solvent, eco-solvent, latex, κ.ά.

Ωστόσο, ενώ το άμεσα στεγνωμένο μελάνι UV προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως βελτιωμένο χρώμα, ευκρινέστερες εικόνες, χαμηλές ως μηδαμινές πτητικές οργανικές ενώσεις, κ.ά, παρουσιάζει μία χαμηλής επιφανειακής ενέργειας επιφάνεια, που αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες επιφάνειες πρόσφυσης των συγκολλητικών ευαίσθητων στην πίεση.

Δημιουργεί μικροσκοπικές σταγόνες πάνω στο υλικό εκτύπωσης, με αποτέλεσμα την δημιουργία πολύ μικρών κενών μεταξύ των σταγόνων μελανιού. Τα κενά αυτά μπορούν να δημιουργήσουν εξογκώματα στο υλικό επίστρωσης με αποτέλεσμα να οδηγούν στην παραμόρφωση της εικόνας στα σημεία αυτά.

Προκειμένου να είναι επιτυχημένο το λαμινάρισμα των εκτυπώσεων UV inkjet, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θα πρέπει να επιλέξουν ένα υλικό επίστρωσης με κάποια συγκολλητική ουσία που να είναι ειδικά σχεδιασμένη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Όταν θα αναζητήσουν την ιδανική λύση, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θα πρέπει να εξετάσουν την διαβρεκτικότητα της συγκολλητικής ουσίας. Η διαβρεκτικότητα δείχνει το πόσο καλά η συγκολλητική ουσία του υλικού επίστρωσης ρέει και καλύπτει την εκτύπωση UV inkjet, και μπορεί να δημιουργήσει έναν επιτυχή ή όχι δεσμό.

Τα υλικά χαμηλής επιφανειακής ενέργειας συνήθως δεν επιτρέπουν στα συγκολλητικά να κολλήσουν τόσο καλά όσο σε υλικά υψηλής επιφανειακής ενέργειας. Ωστόσο, μερικοί κατασκευαστές συγκολλητικών ευαίσθητων στην πίεση, όπως η Mactac, κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθέσεις συγκολλητικών χρησιμοποιώντας τεχνικές ψυχρής πλαστικοποίησης ρολού για την παραγωγή ανθεκτικών υλικών επίστρωσης με πλήρη διαβρεκτικότητα για τις απαιτητικές εκτυπώσεις UV inkjet.

Τα εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά επίστρωσης PERMACOLOR ColorGard της Mactac ήταν τα πρώτα υλικά επίστρωσης της βιομηχανίας που διασφάλιζαν την ροή των συγκολλητικών ανάμεσα στις σταγόνες στην UV inkjet.

Όταν δεν επιτυγχάνεται πλήρης επαφή με την επιφάνεια και η συγκολλητική ουσία «γεφυρώνει» τα μικροσκοπικά κενά, παγιδεύονται φυσαλίδες αέρα μεταξύ της επιφάνειας εκτύπωσης και της επίστρωσης. Οι παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα διαθλούν το φως διαφορετικά και παράγουν μια ασημένια λάμψη. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως «silvering».

Για να δημιουργήσουν ανώτερης ποιότητας τελικά γραφικά, οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης θα πρέπει να επιλέξουν υλικά επίστρωσης τα οποία έχουν κατασκευαστεί για να παρέχουν πλήρη διαβροχή στις εκτυπώσεις UV inkjet και να διαθέτουν υψηλής ποιότητας ιδιότητες συγκόλλησης. Αυτό θα διασφαλίσει την δημιουργία ενός πιο ισχυρού δεσμού μεταξύ του εντύπου και του υλικού επίστρωσης, το φαινόμενο «silvering» ελαχιστοποιείται και τα τελικά έντυπα διαθέτουν μια βαθύτερη και πιο αληθινή αναπαράσταση χρωμάτων.

*Ο Jeff Stadelman είναι Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Mactac

Πηγή: Περιοδικό Specialist Printing Worldwide, Issue 2: 2018

Διαβάστε επίσης
14/01/2020 : Σεμινάριο Ψηφιακής Εκτύπωσης UV LED & Laser Χάραξης από την Daltec & την Fespa Hellas Association
19/12/2019 : Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι «Textile Days by GRAPHCOM & FESPA Hellas»
29/11/2019 : Printing Awards: Παράταση ως τις 13 Δεκεμβρίου
20/11/2019 : Textile Days
20/11/2019 : Η Xerox επιλέγει το διάφανο, ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2020
19/11/2019 : Xerox® Warranty+: Eπέκταση εγγύησης από τη Xerox έως 5 χρόνια!
15/11/2019 : Ημέρες βιβλιοδετείων
14/11/2019 : Στην SKAG, η 1η εγκατάσταση MGI JETVarnish 3D Evo στην Αθήνα!
12/11/2019 : H HP επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον εξαγοράς της από την Xerox
12/11/2019 : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο τεχνικό σεμινάριο στις τεχνολογίες γραφικών τεχνών
12/11/2019 : Event στην Κεντρική Ελλάδα από την DALTEC
08/11/2019 : Huion Kamvas Pro 20 Digitizer
24/10/2019 : Η FOODTECH και το… σιλικονόχαρτο
23/10/2019 : 1η Printing Expo 2020: Take Your Business Further
21/10/2019 : Η Xerox λανσάρει νέες δυνατότητες εκτύπωσης που αλλάζουν τα δεδομένα
20/10/2019 : Τρία Βραβεία Byers Lab για τη Roland
09/10/2019 : Wallpen® Ε1 plus: Εκτυπωτής κάθετης επιφάνειας - Δείτε τον live
08/10/2019 : Βραβεία εκτύπωσης 2020
07/10/2019 : Labela: 5ος Διαγωνισμός Ετικέτας Gold Label Awards 2019
06/10/2019 : Οι νικητές του LABELicious
05/10/2019 : H Bel στην Labelexpo Europe 2019
03/10/2019 : Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: "Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Marketing"
03/10/2019 : Σεμινάριο στις τεχνολογίες γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και περατώσεων
02/10/2019 : Digitized 2019
01/10/2019 : Eκτυπωτές Xerox με τεχνολογία ConnectKey®
20/09/2019 : Επιστημονική ημερίδα Τυπογραφίας και Χαρακτικής
30/07/2019 : Νέα σειρά πολυχανημάτων από την Konica Minolta!
24/07/2019 : 4o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών
18/07/2019 : Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ανανεώνει για 5 χρόνια τη συνεργασία του με τη Xerox για τη διαχείριση των εκτυπωτικών του αναγκών.
15/07/2019 : 5ος Διαγωνισμός Αφίσας για την Τυπογραφία
11/07/2019 : Η Xerox εξελίσσει την τεχνολογία inkjet με τη νέα, καινοτόμα πρέσα Baltoro HF
11/07/2019 : Ημέρες Γραφικών Τεχνών & Τυπογραφίας
10/07/2019 : H «ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ.GR» επενδύει σε MGI JETVARNISH 3DS
25/06/2019 : Η Xerox κερδίζει πενταετή σύμβαση συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη βελτιστοποίηση των εκτυπωτικών της υποδομών
20/06/2019 : Η SwissQprint παρουσιάζει τον εκτυπωτή Karibu roll-to-roll που διπλασιάζει την παραγωγικότητα
19/06/2019 : DURST: νέοι εκτυπωτές Ρ5 & νέα λογισμικά
19/06/2019 : Η πλατφόρμα DURST Ρ5 350 κέρδισε το βραβείο της EDP
19/06/2019 : H MASSIVIT 3D στη FESPA 2019
19/06/2019 : Πέντε οφέλη από την ψηφιακή εκτύπωση ετικετών
14/06/2019 : Ξεκίνησε το Athens Photo Festival 2019
13/06/2019 : Στις 2-5 Οκτωβρίου του 2020 στο Athens Metropolitan Expo θα διεξαχθεί η έκθεση Syskeuasia 2020
04/06/2019 : Xerox: Η κυκλική οικονομία και η προστασία της ζωής στον πλανήτη σε πρώτο πλάνο
30/05/2019 : PARADIGM SHIFT - Το 30ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ έδωσε το στίγμα των διεθνών τάσεων στο Management
29/05/2019 : Στο δυναμικό της Konica Minolta Επιχειρηματικές Λύσεις Ελλάς Α.Ε. εντάχθηκε ο Παναγιώτης Βελισσαρίου
29/05/2019 : Η έγχρωμη ψηφιακή πρέσα Xerox® Iridesse™ κερδίζει το κορυφαίο βραβείο EDP για την καινοτομία στην ψηφιακή παραγωγή
28/05/2019 : Βιβλιοδεσία, μια τέχνη που άντεξε στο χρόνο
28/05/2019 : Δυναμική η ελληνική παρουσία στο LABELicious
24/05/2019 : Ενημέρωση για τις εκθέσεις SYSKEVASIA20 + PLASTICA20
20/05/2019 : Συγχαρητήρια Επιστολή της HELGRAMED στην ομάδα GARDEN για το χρυσό βραβείο του διεθνούς οργανισμού FESPA 2019.
17/05/2019 : Η Χαΐτογλου Α.Ε. επιλέγει Durst Tau 330LM. Με μελάνια Χαμηλής Μετανάστευσης για συσκευασίες τροφίμων
17/05/2019 : 3o Θερινό εργαστήριο γραφικών τεχνών στο Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
15/05/2019 : 1ο Επαγγελματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Χρώματος
14/05/2019 : Διαγωνισμός σχεδιασμού ετικέττας φιάλης οίνου
13/05/2019 : Πρόσκληση για συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα του έργου EKFI
10/05/2019 : Η HP φέρνει νέα δεδομένα στην Εκτύπωση Dye Sublimation με τη νέα σειρά HP Stitch
10/05/2019 : Το «μείγμα» των επισκεπτών της Graphica 2019.
09/05/2019 : Η Xerox ανακοινώνει νέες υπηρεσίες που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
09/05/2019 : Η Lino A.E.B.E. στην Fespa Global expo print 2019
08/05/2019 : Έξι δρόμοι για την ανάπτυξη
08/05/2019 : H Next Α.Ε επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με την παραγωγική πρέσσα Xerox® Iridesse™
07/05/2019 : Εκτυπωτής επιφάνειας νέας γενιάς
07/05/2019 : Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2019
07/05/2019 : Επιστολή μαθητείας Γραφικών Τεχνών 2019
02/05/2019 : Ενημερωτική ημερίδα για το EKFI project
25/04/2019 : FESPA 2019: Τι νέο θα παρουσιαστεί στο Μόναχο
23/04/2019 : Η Durst εγκαινίασε την Νέα Εποχή
15/04/2019 : Η FESPA ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Trend Theater 2019
11/04/2019 : Η Vhf παρουσιάζει το νέο, καινοτόμο CNC router Χ με φουτουριστικό σχεδιασμό
10/04/2019 : Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση Νανοτεχνολογίας "NANOTECHNOLOGY 2019"
09/04/2019 : «Βιβλίο: οι άνθρωποι και οι τέχνες του» Ημερίδα και έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
01/04/2019 : Τι άλλο θα δείτε στην FESPA Global Print Expo 2019
29/03/2019 : To Printerior δίνει έμφαση στις εφαρμογές διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων στη FESPA Global Print Expo 2019
22/03/2019 : Η INPRINT ITALY επιστρέφει το 2020
20/03/2019 : Επίπεδα Κοπτικά Valiani από την Atlas Digital
20/03/2019 : Απευθείας UV Εκτύπωση Αντικειμένων. Νέο Εκτυπωτικό Roland
15/03/2019 : Τον Οκτώβριο του 2020 οι επόμενες Syskevasia & Plastica
15/03/2019 : New Plastics Economy Global Commitment Spring 2019 Report
15/03/2019 : Αποτελέσματα εκλογών HELGRAMED 2019
14/03/2019 : Durst Tau 330 RSC για την ΑΡΤΙΟΝ ΣΟΥΛΑΚΟΣ
13/03/2019 : 1 εκατομμύριο χαρτιά διάστασης B1 διακοσμήθηκαν σε 6 μήνες με το Heret's MGI JETvarnish 3D Evo (75 x 120 εκ.)
06/03/2019 : H “University Press” στη Ρόδο επενδύει σε τεχνολογία HP PageWide
05/03/2019 : Η OKI Europe παρουσιάζει προφίλ υλικών για τους χρήστες των εκτυπωτών ColorPainter
05/03/2019 : ΕΑΣΕ: Σημαντικές παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum
05/03/2019 : KARIBU: Ο πρώτος roll to roll εκτυπωτής από την swissQprint
04/03/2019 : H Xerox αναδεικνύεται ως μία από τις Κορυφαίες Εταιρικές Επωνυμίες στην Ελλάδα στα πλαίσια του θεσμού Superbrands
04/03/2019 : Η Atlas Digital στην Graphica 2019
04/03/2019 : Ο νέος σαρωτής παραγωγής της Xerox καινοτομεί σε παράλληλη σάρωση
10/02/2019 : Fespa Hellas Association: GO GLOBAL
10/02/2019 : Αγώνες νέων σχεδιαστών από το περιοδικό GR DESIGN
10/02/2019 : H Polyprint λανσάρει τον καινούργιο εκτυπωτή για απευθείας εκτύπωση σε ύφασμα “TexJet® echo²”
18/01/2019 : Η GRAPHCOM στη GRAPHICA Expo 2019
02/01/2019 : Living Coral: Το χρώμα του 2019 για την Pantone
16/12/2018 : Πιστοποίηση FSC Chain of Custody για την A&G PAPER ΑΕΒΕ
16/12/2018 : Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας 2019
14/12/2018 : Η MGI παρουσίασε το σύστημα βιομηχανικών εκτυπώσεων AlphaJET στην All4Pack, 26 - 29 Νοεμβρίου 2018.
05/12/2018 : LABELicious: Διεθνής διαγωνισμός ετικέτας από τη FINAT
30/11/2018 : 22 - 24 Φεβρουαρίου 2019 η GRAPHICA στο MEC
29/11/2018 : Εκτυπωτικά Colorjet Απευθείας Εκτύπωσης Υφασμάτων
20/11/2018 : Νέος επαναστατικός ψηφιακός εκτυπωτής Mimaki TS55-1800
16/11/2018 : Η TetraForm ανανεώνει το στόλο της επενδύοντας σε εξοπλισμό μεταξοτυπίας των Thieme και Natgraph.

Google+ | Επικοινωνία | Όροι χρήσης | ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ © 2006 All rights reserved Designed by ORGINSTUDIOS.COM