Αναζήτηση
Προχωρημένη αναζήτηση
Εταιρεία Κατάλογος Νέα Θέματα Μικρές Αγγελίες Διαφημιζόμενοι Χρήσιμα
graphicarts.gr > Ενημέρωση > Νέα - Ανακοινώσεις 2 Δεκεμβρίου 2020 | Τελευταία Ενημέρωση: 02/12/2020
  Αρθρα - Θέματα
Νέα - Ανακοινώσεις
  Νέες εκδόσεις
  Τεχνικά Θέματα
  Διαγωνισμοί
  Εκθέσεις - Συνέδρια
  Παρουσιάσεις εξοπλισμού
  Παρουσιάσεις προϊόντων
  Παρουσιάσεις υπηρεσιών
  Drupa 2008
  Drupa 2012
  Drupa 2016
  Outside
  Graphica 2017

Marketing Services

Ο πιο αξιόπιστος οδηγός σας παρέχει τη βάση δεδομένων του για στοχευμένη προβολή
Θα σας χρειαστούν
Τεχνικά θέματα
Links

Η άλλη κρίση: Τι μπορούν να κάνουν οι εκτυπωτές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του COVID-19;

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ασκούν επιπλέον πίεση στους ψηφιακούς εκτυπωτές. Εστιάζοντας μόνο στην τρέχουσα πανδημία, είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσουμε μια άλλη παγκόσμια κρίση. Η μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή συνεχίζεται, και έχει άμεσο αντίκτυπο στη εκτυπωτική βιομηχανία. Ώρα να προετοιμαστείτε.

Οι εκδηλώσεις έχουν σταματήσει, τα εστιατόρια έχουν κλείσει και στις περισσότερες χώρες τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά. Αυτή η κατάσταση φέρνει δυσκολίες ιδιαίτερα στις εκτυπωτικές επιχειρήσεις που εστιάζουν σε εφαρμογές POS. Ωστόσο, η κλιματική κρίση εξακολουθεί να είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί αυτή η βιομηχανία.

 

Η πανδημία «πετσοκόβει» τις πωλήσεις των εκτυπωτικών επιχειρήσεων

Η ζήτηση για ψηφιακά τυπωμένες εφαρμογές POS μειώθηκε σημαντικά το 2020. Πολλοί εκτυπωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν το κόστος για να μην κλείσουν. Φωτογραφία: S. Angerer


Σε σύγκριση με το 2019, οι πωλήσεις στον εκτυπωτικό κλάδο έχουν μειωθεί σημαντικά. Αυτό εξακολουθεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στους προμηθευτές τους:

 • Λιγότερη ζήτηση για αναλώσιμα
 • Μειωμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε μηχανήματα
 • Οι συμβάσεις υπηρεσιών έχουν αλλάξει ή διακοπεί

Πολλοί κατασκευαστές και έμποροι βρίσκονται σε μια διαδικασία προσαρμογής στη νέα κατάσταση, εστιάζοντας κυρίως σε γνωστές αναπτυσσόμενες αγορές όπως:

 • Εκτύπωση υφασμάτων
 • Soft Signage
 • Εξατομικευμένη εσωτερική διακόσμηση
 • Εξατομικευμένα δώρα και διαφημιστικά είδη
 • Συσκευασία

Αυτή η στρατηγική πρέπει να εξεταστεί από τους ψηφιακούς εκτυπωτές εάν θέλουν να διασφαλίσουν το μέλλον των εταιρειών τους.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο θα διαρκέσει η πανδημία ή ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της. Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος να υποτιμήσουμε ή να ξεχάσουμε την τρέχουσα κλιματική κρίση. Οι ιδιοκτήτες εταιρειών/εμπορικών σημάτων και οι κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων, σχεδιάζουν να πάρουν κάποια μέτρα για να σταματήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ορισμένα από αυτά θα επηρεάσουν άμεσα τον κλάδο της ψηφιακής εκτύπωσης.

 

Κυβερνητικές δεσμεύσεις για την προστασία του κλίματος

Οι ψηφιακοί εκτυπωτές με τεχνολογία UV-LED έχουν μικρότερη κατανάλωση σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό μειώνει το κόστος εκτύπωσης και βοηθά το περιβάλλον. Φωτογραφία: S. Angerer


Σε εθνικό επίπεδο, η Γερμανία θα εισαγάγει τιμολόγηση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για θέρμανση και μεταφορά ήδη από το 2021. Ο νέος γερμανικός νόμος για την προστασία του κλίματος (Σεπτέμβριος 2020) προβλέπει επίσης ότι οι εκπομπές αερίων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του φαινομένου του θερμοκηπίου θα μειωθούν σημαντικά έως το 2030. Θα υπάρχει ετήσια αναθεώρηση καθώς και πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή. Μέχρι το 2050, η Γερμανία στοχεύει να είναι κλιματικά ουδέτερη (η κλιματική ουδετερότητα ή ουδετερότητα του άνθρακα είναι η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την απορρόφηση άνθρακα σε συλλέκτες διοξειδίου - οι συλλέκτες διοξειδίου του άνθρακα είναι κάθε σύστημα που απορροφά περισσότερο άνθρακα απ' ό,τι εκπέμπει. Οι βασικοί φυσικοί συλλέκτες άνθρακα είναι το χώμα, τα δάση και οι ωκεανοί) σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει, ότι τα εταιρικά αυτοκίνητα των εκτυπωτικών επιχειρήσεων καθώς και η θέρμανση γραφείων και χώρων παραγωγής θα γίνουν όλο και πιο ακριβά τα επόμενα χρόνια ως άμεσο αποτέλεσμα των νόμων για την προστασία του κλίματος.

Η ΕΕ πιέζει επίσης να εισαχθούν περισσότερα μέτρα στα κράτη μέλη της, προκειμένου να υποστηριχθούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) του ΟΗΕ. Από το 2015, ένας κύριος στόχος είναι η δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας. Ωστόσο, πολλές από τις σημερινές εφαρμογές εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους δεν είναι κατάλληλες για ανακύκλωση.

Αυτό ισχύει ειδικά (αλλά όχι αποκλειστικά) για εμπορικές εκθέσεις, συσκευασίες και εφαρμογές POS, καθώς το τελικό προϊόν είναι σύνθετο, και συνήθως καταλήγει σε αποτεφρωτήρες αποβλήτων ή χώρους υγειονομικής ταφής.

Οι μεγάλες μάρκες δέχονται πιέσεις από παντού για να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, καθώς οι νομοθέτες επικεντρώνονται συχνά σε μεγάλες εταιρείες, με το τεράστιο μέγεθος αυτών των εταιρειών να αποδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπό τους στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν πάντα υπόψη τους επενδυτές και τους πελάτες, έχοντας κατά νου να διατηρούν πάντα μια ελκυστική εικόνα της μάρκας.

Οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πελάτες περιμένουν ότι οι αγαπημένες τους μάρκες θα είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες και θα συμβάλλουν στη διάσωση του πλανήτη. Οι επενδυτικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να καθιερώνουν τη βιωσιμότητα ως βασική προϋπόθεση για τις χρηματοδοτήσεις. Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι περισσότερες εταιρείες δημοσιεύουν περιβαλλοντικές εκθέσεις. Για τη δημιουργία αυτών των εκθέσεων, απαιτούνται αξιόπιστοι αριθμοί, για παράδειγμα το αποτύπωμα άνθρακα του έντυπου προωθητικού υλικού.

 

Η κλιματική κρίση θα απασχολήσει τους ψηφιακούς εκτυπωτές για πολύ περισσότερο καιρό από την πανδημία COVID-19

Τα απλά υλικά που αποτελούνται από ένα στοιχείο είναι εύκολο να ανακυκλωθούν, οπότε οι ψηφιακοί εκτυπωτές θα πρέπει να επανεξετάσουν τα προϊόντα τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Φωτογραφία: S. Angerer


Η τάση προς την αειφορία ασκεί πιέσεις στην εκτυπωτική βιομηχανία. Όλο και περισσότερες μάρκες έχουν αρχίσει να «διαγράφουν» τις εκτυπωτικές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν  πιστοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ορισμένες εταιρείες ζητούν ακόμη και περιβαλλοντικές εκθέσεις από τους προμηθευτές τους. Οι μικρές εκτυπωτικές επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην προσπάθεια απόκτησης τέτοιων πιστοποιήσεων, καθώς υπάρχει τεράστια γραφειοκρατική και διοικητική δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ωστόσο, πολλοί εκτυπωτές και επιγραφοποιοί έχουν ήδη επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια. Τα πιο συχνά μέτρα περιλαμβάνουν:

 • Περιβαλλοντικοί έλεγχοι (ISO 14001)
 • Επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. ηλιακοί συλλέκτες και αντλίες θερμότητας)
 • Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια και μηχανήματα

Οι εκτυπωτικές επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά, αν επικοινωνήσουν κατάλληλα την εστίαση της προσοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να χρεώσουν κάποιο επιπλέον κόστος στον πελάτη. Με την απότομη πτώση στις πωλήσεις των εκτυπωτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη όποια πριμοδότηση για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα σε εταιρικούς πελάτες.

 

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

«Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση»: οι τρεις αρχές για μια πιο βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων. Στην πραγματικότητα, αυτές οι τρεις λέξεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ένα ολοκληρωμένο μοντέλο αναδιάρθρωσης μιας επιχείρησης ψηφιακών εκτυπώσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Μείωση: Μειώστε τη χρήση υλικού, για παράδειγμα με την βελτιστοποίηση της επιλογής υποστρωμάτων εκτύπωσης.

Επαναχρησιμοποίηση: Χρησιμοποιήστε τα υλικά όσες περισσότερες φορές είναι δυνατόν, π.χ. σύνθετα πάνελ αλουμινίου.

Ανακύκλωση: Το χρησιμοποιημένο υλικό που συλλέγεται μπορεί συχνά να απορρίπτεται φθηνότερα.

Επομένως, η χρήση βιώσιμων υλικών μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα σε όλη τη διαδικασία παραγωγής σε μια επιχείρηση ψηφιακών εκτυπώσεων. Η ποιότητα του προϊόντος συνήθως δεν επηρεάζεται. Αυτό, φυσικά, βοηθά τόσο τα οικονομικά περιθώρια της επιχείρησης όσο και το περιβάλλον.

Ωστόσο, είναι απαραίτητή η ψηφιοποίηση σε ολόκληρη τη ροή εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί μια αποτελεσματική και έγκαιρη παραγωγή. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο στους ψηφιακούς εκτυπωτές, καθώς τείνουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως «τους αρχηγούς της ψηφιοποίησης» στον εκτυπωτικό κλάδο.

 

Η πανδημία ως ευκαιρία

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς εκτυπωτές. Πολλοί, έχουν αναβάλει σχέδια αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεών τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το δουν όλο αυτό ως μοναδική ευκαιρία. Τώρα είναι η ώρα να καταστήσετε τις επιχειρήσεις σας πιο αποδοτικές αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον. Πλήρη κυβερνητικά προγράμματα μετριασμού των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, όπως το γερμανικό "KfW Corona Hilfe" (βοήθεια για τον κορωνοϊό), μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσουν με χρηματοδοτήσεις. Ίσως λοιπόν, η πανδημία να είναι πραγματικά μια ιστορική ευκαιρία για την εκτυπωτική βιομηχανία να σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

πηγή: fespa.com

Διαβάστε επίσης
26/11/2020 : Δουλεύοντας στο σπίτι: 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου
26/11/2020 : Στην Αθήνα η επόμενη διοργάνωση των συνεδρίων γραφικών τεχνών iarigai & IC 2021
25/11/2020 : H GRAPHCOM επίσημη αντιπρόσωπος της Bagel Systems στην Ελλάδα
19/11/2020 : Η Xerox παρουσιάζει μία σειρά από καινοτομίες στους εκτυπωτές της για την αντιμετώπιση της ζήτησης στον κλάδο
17/11/2020 : Τα δημοφιλή υλικά της Hexis από την Atlas Digital AE
17/11/2020 : Η άλλη κρίση: Τι μπορούν να κάνουν οι εκτυπωτές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του COVID-19;
12/11/2020 : Η Xeikon διορίζει την Novacel Hellas ως νέο αντιπρόσωπό της για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και την Κύπρο
11/11/2020 : Πρώτη η Xerox σε δύο βραβεία BLI για τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Εκτυπώσεων και Business Process Services
11/11/2020 : Η Fujifilm Dimatix παρουσιάζει την νέα κεφαλή εκτύπωσης Samba G5L
11/11/2020 : Η Xitron ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου Navigator 13 RIP
05/11/2020 : Νέες ημερομηνίες για τη GRAPHICA EXPO
04/11/2020 : PRINTING United: Προϊόν της Χρονιάς 2020 - 7 «Βραβεία της Χρονιάς 2020» για Durst Group
04/11/2020 : H Microsoft πιο κοντά στις ελληνικές startups
04/11/2020 : Xeikon Café TV - Smart Labels
27/10/2020 : Durst Digital Day 2020
27/10/2020 : Βραβείο Product of the Year 2020 για τα μελάνια Roland TR2
26/10/2020 : Η XEROX συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Ocean of Things
16/10/2020 : Η Epson ανακοινώνει τον πρώτο της εκτυπωτή μεγάλου φορμά με resin μελάνι
14/10/2020 : 31ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ: Πώς η Ηγεσία εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή
14/10/2020 : Τρία νέα μοντέλα Huion graphic tablet
14/10/2020 : Design Olymp Awards: Διαγωνισμός συσκευασίας Τροφίμων & Οίνων
14/10/2020 : H Caldera ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου λογισμικού RIP Version 14
13/10/2020 : Το Xerox Adaptive CMYK Plus Kit για τις πρέσες Versant® 180 και PrimeLink® C9065/70 προσφέρει περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιλογές χρωμάτων
12/10/2020 : Fespa Awards 2020: μια ακόμη διάκριση για την ελληνική συμμετοχή!
01/10/2020 : ZT-1900 Dye-Sublimation Εκτυπωτής
28/09/2020 : Μικρό πολυτεχνείο: Πρότυπο εργαστήριο Καλλιγραφίας
25/09/2020 : Inktober 2020: Συμβουλές επιτυχίας
23/09/2020 : Εκδήλωση Digital Creative Summit για Digital Arts
19/09/2020 : Νέα επένδυση για την εταρεία Αφοί Λομβαρδιά
18/09/2020 : Η "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΡΕΤΣΗΣ ΑΕ" αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της KOMORI
18/09/2020 : Heidelberg Innovation Week - Πενθήμερη online εκδήλωση με επίκεντρο το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
17/09/2020 : Νέο Webinar από την GRAPHCOM 25 Σεπτεμβρίου 2020: "Δώστε προστιθέμενη αξία στα έντυπά σας"
15/09/2020 : H Fujifilm δεν θα συμμετάσχει στις drupa και interpack 2021
14/09/2020 : Η M&R και ο όμιλος DCC ανακοινώνουν την στρατηγική τους συνεργασία με την ίδρυση της M&R GLOBAL™
11/09/2020 : Σεμινάριο: Βασικές αρχές της μεταξοτυπίας - από τις ΛΟΥΠΕΣ
09/09/2020 : Νέο Direct to Garment Εκτυπωτικό Brother
08/09/2020 : To θρυλικό ερευνητικό κέντρο PARC της Xerox γιορτάζει 50 χρόνια καινοτομίας
08/09/2020 : Drupa preview: νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την μεταφορά γνώσεων, την ενημέρωση και την δικτύωση
01/08/2020 : Απουσίες και μειωμένη διάρκεια για την drupa 2021: 20-28 Απριλίου
29/07/2020 : Η ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε. επιλέγει DURST!
29/07/2020 : Η Labelart επιλέγει την GM NANO330 για το ψηφιακό φινίρισμα ετικετών
29/07/2020 : Durst Software - Durst smart shop
28/07/2020 : H Chameleon Graphics ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη MIMAKI
28/07/2020 : Μάθετε τα πάντα για το αυτοκόλλητο!
17/07/2020 : Η HP ανανεώνει τη σειρά υβριδικών εκτυπωτών της Latex R προσφέροντας νέες δυνατότητες
17/07/2020 : Στις 21-24 Μαΐου του 2021 μεταφέρεται η Syskevasia
17/07/2020 : Η Polyprint παρουσιάζει το PreTreater Pro για DTG εκτυπώσεις
13/07/2020 : Αυτοκόλλητο & ψηφιακή εκτύπωση inkjet! 2ο μέρος online σεμιναρίων
10/07/2020 : Εβδομάδα καινοτομίας τον Οκτώβριο από την Heidelberg
02/07/2020 : Τον Μάρτιο του 2021 η επόμενη διοργάνωση FESPA Global Print Expo
26/06/2020 : Η 17η διοργάνωση GRAPHICA EXPO τον Φεβρουάριο 2021
25/06/2020 : Σειρά online σεμιναρίων: Μάθετε τα πάντα για το αυτοκόλλητο
02/04/2020 : Αναβολή του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου και του 4ου Θερινού Σχολείου Γραφικών Τεχνών λόγω COVID 19 μέχρι νεοτέρας
20/03/2020 : Η FESPA 2020 επιστρέφει στην Μαδρίτη τον Οκτώβριο!
19/03/2020 : Ψηφιακή εκτύπωση σε μαγνήτη: ​Η ZAPADEL καλωσόρισε στην γκάμα προϊόντων της τα Digital Magnetics.
13/03/2020 : Η drupa αναβάλλεται για τον Απρίλιο του 2021
13/03/2020 : Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιλέγει τις προηγμένες λύσεις μεταξοτυπίας για βιομηχανικές εφαρμογές της Graphcom
06/03/2020 : 2ο πανελλήνιο συνέδριο γραφικών τεχνών: Πρόσκληση για υποβολή επιστημονικών εργασιών - Call for papers
06/03/2020 : 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και 4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών
04/03/2020 : Αναβάλλεται η FESPA 2020
20/02/2020 : Ολοκληρώθηκαν τα Printing Awards 2020
04/02/2020 : Νέα συνεργασία για την Displaymedia
03/02/2020 : Νέα επένδυση για την εταιρεία Χαΐτογλου σε εκτυπωτή Durst
03/02/2020 : LINO & GM - GRAFISK MASKINFABRIK: Εταιρική Συμφωνία
18/01/2020 : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξέταση των δειγμάτων για τα Printing Awards
14/01/2020 : Σεμινάριο Ψηφιακής Εκτύπωσης UV LED & Laser Χάραξης από την Daltec & την Fespa Hellas Association
19/12/2019 : Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι «Textile Days by GRAPHCOM & FESPA Hellas»
29/11/2019 : Printing Awards: Παράταση ως τις 13 Δεκεμβρίου
20/11/2019 : Textile Days
20/11/2019 : Η Xerox επιλέγει το διάφανο, ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2020
19/11/2019 : Xerox® Warranty+: Eπέκταση εγγύησης από τη Xerox έως 5 χρόνια!
15/11/2019 : Ημέρες βιβλιοδετείων
14/11/2019 : Στην SKAG, η 1η εγκατάσταση MGI JETVarnish 3D Evo στην Αθήνα!
12/11/2019 : H HP επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον εξαγοράς της από την Xerox
12/11/2019 : Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο τεχνικό σεμινάριο στις τεχνολογίες γραφικών τεχνών
12/11/2019 : Event στην Κεντρική Ελλάδα από την DALTEC
08/11/2019 : Huion Kamvas Pro 20 Digitizer
24/10/2019 : Η FOODTECH και το… σιλικονόχαρτο
23/10/2019 : 1η Printing Expo 2020: Take Your Business Further
21/10/2019 : Η Xerox λανσάρει νέες δυνατότητες εκτύπωσης που αλλάζουν τα δεδομένα
20/10/2019 : Τρία Βραβεία Byers Lab για τη Roland
09/10/2019 : Wallpen® Ε1 plus: Εκτυπωτής κάθετης επιφάνειας - Δείτε τον live
08/10/2019 : Βραβεία εκτύπωσης 2020
07/10/2019 : Labela: 5ος Διαγωνισμός Ετικέτας Gold Label Awards 2019
06/10/2019 : Οι νικητές του LABELicious
05/10/2019 : H Bel στην Labelexpo Europe 2019
03/10/2019 : Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: "Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Marketing"
03/10/2019 : Σεμινάριο στις τεχνολογίες γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και περατώσεων
02/10/2019 : Digitized 2019
01/10/2019 : Eκτυπωτές Xerox με τεχνολογία ConnectKey®
20/09/2019 : Επιστημονική ημερίδα Τυπογραφίας και Χαρακτικής
30/07/2019 : Νέα σειρά πολυχανημάτων από την Konica Minolta!
24/07/2019 : 4o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών
18/07/2019 : Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ανανεώνει για 5 χρόνια τη συνεργασία του με τη Xerox για τη διαχείριση των εκτυπωτικών του αναγκών.
15/07/2019 : 5ος Διαγωνισμός Αφίσας για την Τυπογραφία
11/07/2019 : Η Xerox εξελίσσει την τεχνολογία inkjet με τη νέα, καινοτόμα πρέσα Baltoro HF
11/07/2019 : Ημέρες Γραφικών Τεχνών & Τυπογραφίας
10/07/2019 : H «ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ.GR» επενδύει σε MGI JETVARNISH 3DS
25/06/2019 : Η Xerox κερδίζει πενταετή σύμβαση συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη βελτιστοποίηση των εκτυπωτικών της υποδομών
20/06/2019 : Η SwissQprint παρουσιάζει τον εκτυπωτή Karibu roll-to-roll που διπλασιάζει την παραγωγικότητα

Google+ | Επικοινωνία | Όροι χρήσης | ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ © 2006 All rights reserved Designed by ORGINSTUDIOS.COM